Cuptorul cu microunde reprezinta o buna modalitatea de a reincalzi mancarea rapid, cu cel mai mic efort. 

Il folosim deseori cand ne grabim, sau atunci cand incalzirea pe aragaz sau pe plita electrica nu ar fi la fel de eficienta.

Exista, insa, o lista cu alimente pe care nu ar trebui sa le reincalzesti niciodata in cuptorul cu microunde. Este vorba despre puiul si cartofii prajiti, pastele, pizza si fripturile.

Cel mai important aspect este acela ca  mâncarurile, daca sunt incalzite in cuptorul cu microunde dupa ce s-au racit, isi pierd din savoare si chiar isi modifica gustul.

Calitatea alimentelor tale scade cu fiecare reîncălzire la cuptorul cu microunde, mai ales dacă alegi temperaturi mari pentru o perioadă mai lungă de timp. Încălzește numai cantitatea de mâncare pe care crezi că o vei mânca la o singură masă, pentru că vei mai putea încălzi ulterior dacă este necesar.

Dacă ai preparat o mâncare delicioasă și ai decis să presari fulgi de ardei iute înainte de a o încălzi în cuptorul cu microunde, vei descoperi că este o decizie greșită. Atunci când ardeiul iute este încălzit în cuptorul cu microunde, substanța care îi dă gustul iute, numită capsaicină, este eliberată în aer. Poate produce arsuri ale căilor respiratorii sau ale ochilor.

Articolul precedentStrategie în alb și negru – Ediția din 18 februarie 2023
Articolul următorVremea 19 februarie – România, între ninsori viscolite și maxime de 18 grade