Un val de aer tropical traversează România, fapt ce favorizează creșterea temperaturilor peste normalul acestei perioade. Potrivit meteorologilor, vor fi chiar cu peste 15 grade mai mult decât normalul acestei perioade. În Capitală, așteptăm 20-22 de grade.

 

„Într-adevăr, vremea din România este atipică pentru această dată calendaristică. Nu s-a mai întâmplat în alți ani, nu este ceva normal pentru această perioadă. Dacă ne raportăm la temperaturile care se așteaptă astăzi, acestea sunt mai ridicate cu până la 15 grade, în jumătatea de sud a teritoriului. Maximele ar fi trebuit să se afle undeva la -2, -3 grade, cu maxime de 3-5 grade, în zona de litoral. Noi estimăm astăzi temperaturi de în jumătatea de sud a țării peste 17 grade, chiar 20-22 de grade. Aici, în jumătatea sudică, cerul va fi mai degajat, soarele își va face apariția în perioade mai mari de timp, pe fondul aerului tropical temperaturile pot urca mai mult. În restul teritoriului așteptăm în jumătatea de vest a teritoriului precipitații, se vor acumula cantități însemnate de apă”, a declarat, într-o intervenție la Realitatea PLUS, meteorologul Alina Șerban. 

E foarte probabil ca în sudul țării să fie doborât recordul zilnic de temperatură. Temperaturile maxime înregistrate în această zi, de când se fac măsurători, sunt ceva mai mici decât cele care se estimează a se înregistra azi, a mai spus meteorologul.

Articolul precedentCare sunt condițiile în care femeile ce nasc anul acesta pot primi până la 2.000 de lei din partea statului
Articolul următorPostașii vor face cursuri pentru cardurile de energie – Lucrătorii sunt nemulțumiți de noile atribuții