În acest weekend polițiștii Compartimentului de  Analiză şi Prevenire a Criminalităţii – IPJ Suceava împreună cu polițiștii de proximitate din cadrul Poliției Municipiului Suceava au derulat activități de prevenire a faptelor cu violență și de prevenire a consumului de alcool și substanțe interzise în contextul organizării evenimentului Bucovina Rock Castle 2018, în municipiul Suceava în zona Cetății de Scaun.

Astfel, în perioada 24-26 august, zilnic peste 4000 de tineri au participat la acest festival, măsurile de ordine fiind asigurate de către 15 polițiști. De asemenea, polițiștii Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii au fost prezenți pentru informarea cetățenilor și detensionarea unor eventuale situații conflictuale.

“Activitățile inițiate sunt adapate și evoluției situației operative, în primele șase luni ale anului fiind sesizate 3.142 de fapte cu violență, în creștere cu 130 de infracțiuni față de aceeași perioadă a anului trecut. Au fost sesizate 29 de infracţiuni contra vieţii (+4 față de 6 luni 2017)  și 2.382 de infracţiuni contra integrităţii corporale sau sănătăţii persoanelor, în creștere cu 76 față de perioada de comparație, cu mai multe genuri de infracţiuni, între care şi cele comise cu violenţă.În ceea ce privește infracțiunile de lovire, au fost sesizate 1.726 loviri şi alte violenţe, în creștere cu 64 de fapte, comparativ cu primele 6 luni ale anului 2017, din care 519 în mediul public (-6), zonă în care forțele de ordine pot interveni cu măsuri de combaterea a acestora,  iar restul de 1.207 s-a comis în locuințe, case, anexe, etc., majoritatea pe fondul consumului de alcool şi a conflictelor spontane”, a precizat Ionuț Epureanu, purtător de cuvânt IPJ Suceava.

Au fost purtate discuții cu tinerii participanți la Bucovina Rock Castle și au fost distribuite 2000 de materiale de informare.

Articolul precedentUn șofer mort de beat a intrat cu mașina într-un stâlp
Articolul următorFetiță de doi ani la spital după ce a băut diluant