Polițiștii Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității în colaborare cu structurile operative din cadrul IPJ Suceava derulează în perioada iunie – septembrie campania „Vacanță în Siguranță” care are ca scop reducerea riscului victimal al copiilor pe perioada vacanței de vară.

Sunt desfășurate tabere de vară, școli de vară, acțiuni de informare dar și activități operative de prevenire și combatere a unor riscuri la care sunt expuși copiii pe perioada vacanței.

„Un capitol aparte îl reprezintă siguranța rutieră dar și riscurile plecării voluntare a copiilor, în special a adolecenților de acasă, folosind mijloace de transport în comun sau, mai grav, mașini de ocazie.În acest context, poliţiştii suceveni au intensificat acţiunile de verificare a legalităţii transportului rutier de persoane, având în vedere că nerespectarea legislaţiei în acest domeniu poate avea consecinţe din cele mau grave”, a precizat Ionuț Epureanu, purtător de cuvânt IPJ Suceava.

Astfel, Serviciul Rutier Suceava împreună cu formaţiunile de profil din judeţ, a organizat în zilele de 24 şi 26 iunie, o acţiune  pe linia prevenirii, combaterii activităţilor de transport de persoane neautorizate, precum şi pentru verificarea legalităţii activităţii desfăşurate de către operatorii de transport autorizaţi.

În cadrul acțiunii au fost aplicate 238 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 118.390 lei și au fost reținute 24 de permise de conducere.

Totodată, au fost retrase 15  certificate de înmatriculare și s-a dispus suspendarea dretului de utilizare pentru două vehicule destinate transportului public. De asemenea, au fost constatate două infracțiuni rutiere.

„Poliţiştii solicită cetăţenilor și în special copiilor să nu apeleze la variante de transport neautorizate, punându-şi viaţa în pericol. Apelarea la astfel de soluţii de compromis privind transportul rutier implică riscuri foarte mari. Există posibilitatea ca şoferii respectivi să nu posede permis de conducere sau să nu aibă abilităţile necesare transportatorilor rutieri autorizaţi, să fie sub influenţa alcoolului sau să aibă intenţii de natură infracţională. De asemenea, astfel de vehicule utilizate nu sunt autorizate şi verificate din punct de vedere tehnic pentru desfăşurarea de activităţi de transport public de persoane.Solicităm cetăţenilor să sesizeze de îndată astfel de practici neautorizate şi care dăunează în mod grav atât mediului legal de afaceri dar şi siguranţei rutiere”, a completat Ionuț Epureanu.

Articolul precedentFemeie lovită mortal de un șofer rupt de beat, la Vatra Dornei
Articolul următorTânăr din Vicovu de Sus condamnat pentru infracțiuni la regimul rutier, încarcerat în Penitenciarul Botoșani