A început sezonul furturilor de culturi agricole. Polițiștii au intensificat controalele

Polițiștii suceveni avertizează că a început sezonul furturilor de culturi agricole și îi învață pe suceveni ce să facă pentru a nu deveni victime ale hoților.

Poliţiştii de prevenire din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava, împreună cu poliţiştii de ordine publică şi cei din cadrul secţiilor şi posturilor rurale de poliţie, desfăşoară în lunile septembrie și octombrie activităţi de informare a cetăţenilor cu privire la măsurile de autoprotejare necesare pentru a nu deveni victimele hoţilor de produse agricole de pe câmp.

În ultimele două săptămâni polițiștii au fost prezenți la evenimente sociale de amploare organizate pe raza județului, pentru promovarea recomandărilor preventive, dar au făcut și instructaje cu administratorii de ferme și cu proprietari de terenuri agricole, fiind prezentate măsuri de protecție.

În paralel, conducerea IPJ Suceava a dispus ca poliţiştii structurilor de ordine publică şi investigaţii criminale, împreună cu cei din cadrul posturilor de poliţie comunale, să intensifice acţiunile de control în locurile şi zonele predispuse comercializării bunurilor sustrase, precum pieţe, târguri şi centre de colectare a fructelor şi legumelor de sezon, pentru verificarea legalităţii provenienţei produselor agricole. Totodată, poliţiştii suceveni desfăşoară activităţi specifice de patrulare în zonele cu terenuri agricole, în vederea prinderii şi descurajării potenţialilor infractori, precum şi a informării proprietarilor asupra necesităţii adoptării unor măsuri de supraveghere a culturilor.

Recomandările polițiștilor

Întrucât în cele mai multe cazuri autorii furturilor de acest tip sunt persoane fără surse de venit, angajate ca zilieri de către agricultori, pentru a nu deveni victimele hoţilor, poliţiştii vă sfătuiesc să ţineţi cont de următoarele recomandări:

  • Asigurați paza culturilor sau apelaţi la câini de pază, deoarece hoţii profită de faptul că terenurile şi culturile agricole nu sunt supravegheate corespunzător.
  • Nu angajaţi lucrători zilieri atâta timp cât aceştia nu prezintă încredere sau nu îi cunoaşteţi.
  • Nu lăsaţi pe câmp produsele agricole recoltate, întrucât hoţii profită în timpul nopţii sau în zilele libere de această stare de fapt şi pot acţiona nestingheriţi;
  • Nu achiziţionaţi produse agricole de la vânzători ocazionali, la preţuri mult mai mici decât preţul pieţei, deoarece există posibilitatea ca aceste produse să provină din furturile de sezon!
Articolul precedentUn bărbat din Cajvana a ajuns în stare gravă la spital după ce a căzut dintr-un nuc
Articolul următorPolițiștii au tras pe dreapta 15 mașini folosite pentru taximetrie ilegală, în luna septembrie