A fost reparată magistrala de gaz Suceava-Rădăuți

Avaria de la Magistrala de gaz Suceava-Rădăuți a fost remediată, conducta de gaz fiind reparată și încărcată cu gaz natural, în regim normal, iar consumatorii alimentați încă din data de 3 iulie.

Conform informațiilor transmise de Transgaz, în după amiaza zilei de marți, 3 iulie, au fost finalizate sudurile de reîntregire a țevii, iar conducta a început să fie încărcată cu gaz natural, în regim normal. Au fost alimentați consumatorii casnici, industriali și instituțiile publice.

Pentru a se putea efectua reparația conductei fisurate din cauza viiturii, cursul de apă subtraversat de conductă a fost deviat, iar conducta a fost ridicată pe un dig construit de-a lungul ei.

A fost decupat apoi tronsonul defect și înlocuit cu țeavă nouă, pe o lungime de 12 m. Conducta reparată a fost lansată în apă, fiind puse în funcțiune, la întreaga capacitate, SRM Egger și SRM Rădăuți.

Pentru punerea în siguranță a conductei Suceava-Rădăuți și a preîntâmpina producerea unor avarii, se vor realiza alte lucrări. Va fi executat un foraj orizontal dirijat pe 300 de metri, pe sub râul Suceava, prin tunelul de foraj va fi trasă o conductă nouă, care va fi cuplată la conducta existentă, iar conducta veche din apă va fi scoasă din funcțiune.

Articolul precedentFiica ministrul Educației a luat BAC-ul. Nota la Limba Română i-a tras media în jos
Articolul următorIrakian suspect, ridicat de polițiștii locali de pe o stradă din municipiul Suceava