Șofer beat și fără permis prins la volanul unei mașini cu numere false, reținut în arestul IPJ Suceava

sursă foto Atenție Poliția Iași

Un bărbat fără permis de conducere care a fost prins în stare de ebrietate la volanul unei mașini cu numere false a fost reținut în arestul IPJ Suceava.

S-a întâmplat sâmbătă seară, în jurul orei 21.00, în comuna Horodnic de Jos din județul Suceava. Polițiștii au oprit pentru control o mașină care circula pe drumul comuna 46B, spre cătunul Călugărița.

La volan se afla un localnic în vârstă de 54 de ani, iar pe bancheta din dreapta față se afla un alt bărbat de 33 de ani din aceeași localitate. Polițiștii au făcut verificări privind dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice, rezultând că șoferul nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie auto. Întrucât emana halenă alcoolică, bărbatul de 54 de ani a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul testului fiind de 0,70 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Polițiștii au făcut verificări în bazele de date ale Poliției Române stabilindu-se că numerele de înmatriculare aplicate pe autoturism aparțin unui alt vehicul.

Bărbatul a fost condus la Spitalul municipal Rădăuți, unde cu consimțământul său i s-au recoltat două mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

Prin ordonanța emisă de polițiști, s-a dispus reținerea bărbatului de 54 de ani pentru o perioadă de 24 de ore, pentru săvârșirea infracțiunilor de „conducerea unui vehicul cu număr fals de înmatriculare”, „conducerea unui vehicul fără permis de conducere” și „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”. Suspectul a fost introdus în arestul IPJ Suceava.

„Polițiștii suceveni atrag încă o dată atenția cu privire la faptul că vor dispune reținerea și încarcerarea celor care săvârșesc fapte penale la regimul rutier, în funcție de gravitatea faptelor, consecințele produse și materialul probator administrat”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Suceava, Ionuț Epureanu.

Articolul precedentUn pacient a murit după ce a căzut în cap în Spitalul Județean Suceava
Articolul următorVIDEO Accidentul rutier grav de la Vicovu de Jos, suprins de o cameră de supraveghere