Imagini rare au fost suprinse de angajații Regiei Naționale a Pădurilor în Parcul Național Călimani. Imaginile nocturne, înregistrate cu o cameră de monitorizare a faunei din parc, suprind doi urși care se hrănesc cu resturile unui cerb, în zona Ocolului Silvic Răstolița.
Conform specialiștilor, urșii detectează hrana de la câțiva kilometri distanță, având simțul olfactiv extrem de dezvoltat. Urșii au fose nazale mari și mii de receptori ai mirosului, iar centrul mirosului din creierul ursului este de cinci ori mai dezvoltat decât al omului.
Urșii sunt animale omnivore, hrana lor fiind vegetală, dar și de origine animală, de la pești, cervide, mamifere mici, până la păsări sau ouă de păsări și insecte. În România, unde există una dintre cele mai dezvoltate populații de urs din Europa, urșii trăiesc în pădurile din zona montană a lanțului carpatic.
Parcul Național Călimani, unde a fost realizată filmarea, este unul dintre cele 22 de parcuri naționale și naturale administrate de Regia Națională a Pădurilor – Romsilva. Parcul are o suprafață de 24.556 de hectare pe raza județelor Suceava, Mureș, Bistrița–Năsăud și Harghita.