Caravana Marii Uniri ajunge joi și vineri la Suceava

Proiectul cultural Caravana Marii Uniri, care include expoziții, concerte și piese de teatru, ajunge în perioada 8-9 noiembrie în municipiul Suceava.

Centrul Național de Cultură a Romilor „Romano Kher” și Secretariatul general al Guvernului organizează, în perioada 8-9 noiembrie, la Suceava, Caravana Marii Uniri. Proiectul include activități culturale pe tema „cunoașterii și înțelegerii diversității culturale, a promovării educației interculturale și combaterii stereotipurilor și prejudecăților referitoare la minoritățile din România”.

Prima activitate este programată joi, la ora 12.00, în sala Bucovina din Palatul Administrativ. Va avea loc conferința „Contribuția minorităților naționale la dezvoltarea României – Trecut. Prezent. Viitor”. Evenimentul va fi urmat de o expoziție cu obiecte meșteșugărești, port tradițional și pictură.

Tot joi, de la 18.30, are loc un program artistic în Sala Auditorium „Joseph Schmidt” a Casei de Cultură a Studenților. Vor fi prezente ansambluri ale minorității rome și minorităților ucrainene și polone din Bucovina. Va urma un concert susținut de Ansamblul Romano Kher, cu invitatul special Emy Drăgoi, la acordeon.

Caravana se încheie vineri, 9 noiembrie de la ora 18.30. La Auditoriumul „Joseph Schmidt” va avea loc spectacolul de teatru „Cerere în căsătorie”/„Mangipe prandemasqe”, de A.P. Cehov, în regia lui Sorin Sandu.

Articolul precedentȘase autoturisme avariate și două persoane rănite în urma unui accident
Articolul următorAccident de muncă la mina Crucea. Un miner a ajuns la spital