Educația de mediu începe încă de la vârstă fragedă, iar preșcolarii învață cum să aibă grijă de natură și să o protejeze prin diferite activități distractive.

Preșcolarii de la Grădinița cu Program Prelungit ”Micul Prinț” Suceava și-au petrecut săptămâna trecută învățând să ocrotească Pământul, reciclând diferite obiecte și au plantat floricele în curtea unității, pentru a respira un aer mai curat și, în același timp, parfumat, scrie Obiectiv.

”Se știe că la dreapta și la stânga noastră, mai sus și mai jos de noi, se află mult cunoscutul PĂMÂNT. Un Pământ care merită a fi ocrotit cum se cuvine și apreciat la nesfârșit. Atât cei mici, cât și cei mari, au înțeles că acest Pământ se hrănește cu bunătate, dragoste, grijă, zâmbete și iscusință. Așadar, preșcolarii grădiniței au început săptămâna (trecută, n.r.) prin a recicla obiecte diverse, cu scopul de a le salva. Totodată, cu toții au învățat că fiecare mic lucru are o importanță aparte și își asumă sarcina de a le oferi mai multă atenție, deoarece oamenii sunt salvatorii lumii. Pentru că au înțeles și acest lucru, copilașii au încheiat săptămâna cu o activitate de plantare”, au transmis reprezentanții unității. Florile de primăvară înfrumusețează și colorează curtea grădiniței, spre răsfățul copiilor și al educatoarelor.

Sursa: Realitatea de Suceava

Articolul precedentAtenție la cumpărăturile online!
Articolul următorRăzboi Ucraina, ziua 56: La Mariupol, situația rămâne „înfiorătoare și neschimbată”