Pompierii militari suceveni au intervenit la 42 de incendii de vegetație uscată, în doar șapte zile( perioada 03- 09 martie). Incendiile au afectat o suprafață totală de peste 60 de hectare, din întreg județul Suceava (în peste 30 de localități, iar în unele dintre ele, de mai multe ori).

Până în prezent, inspectorii de specialitate ai pompierilor militari suceveni au aplicat, în total, 12 sancțiuni contravenționale, în cuantum de 2.500 lei fiecare, celor care au provocat astfel de incendii.

Astfel, după ce marți, o gospodărie (casă și anexă) a fost mistuită de flăcări, în urma unui foc deschis pentru arderea resturilor vegetale din grădină, vineri un bătrân de 70 de ani a suferit arsuri grave pe un picior, în încercarea de a stinge incendiul pe care l-a provocat, pentru arderea vegetației uscate.

 

 

 

 

Favorizate de vântul puternic, flăcările au scăpat de sub control, cuprinzând și terenurile a doi proprietari învecinați, la unul dintre aceștia afectând o plantație de salcâmi pe o suprafață de 2.400 mp.

Victima a fost preluată de către un echipaj al pompierilor SMURD, iar după ce i s-a acordat primul ajutor medical, a fost transportată la Centrul de Primire Urgențe Fălticeni, pentru investigații suplimentare.

Tot vineri, s-au înregistrat și cele mai multe incendii de vegetație uscată, respectiv 15 în mai puțin de 12 ore. Cele mai mari, ca suprafețe afectate, au fost în localitățile Soloneț 15 ha și Pătrăuți, unde a ars vegetația uscată dintr-o livadă, pe o suprafață de aproximativ 10 ha.

Tot vineri, pompierii militari suceveni au intervenit în satul Brădățel, unde au stins un incendiu care a mistuit un adăpost de animale pe o suprafață de 60 mp, focul propagându-se la construcție de la vegetația uscată aprinsă în apropiere.

Sâmbătă echipaje ale pompierilor militari suceveni s-au deplasat din nou în sprijinul colegilor de la ISU Botoșani, care s-au confruntat și ei în această săptămână cu foarte multe incendii de vegetație uscată.

„Toate aceste incendii s-au soldat cu pierderi materiale, dar, din păcate, și cu rănirea unui om. Pentru stingerea lor s-au depus eforturi supraomenești, misiunile fiind îngreunate de vântul puternic care a favorizat dezvoltarea și propagarea flăcărilor, pompierii salvând zeci de gospodării, plantații de arbori, dar și fonduri forestiere, care au fost puse în pericol prin arderile necontrolate. Până în prezent, inspectorii de specialitate ai pompierilor militari suceveni au aplicat, în total, 12 sancțiuni contravenționale, în cuantum de 2.500 lei fiecare, celor care au provocat astfel de incendii. Cu siguranță, misiunile inspectorilor vor continua, urmând ca după identificarea și a altor autori de incendii, aceștia să fie sancționați conform legislației în vigoare”, a precizat Alin Găleată, purtător de cuvânt ISU Suceava.

Articolul precedentCod galben de vânt în zona joasă a județului Suceava
Articolul următorFOTO Mitsubishi Shogun plin cu țigări de contrabandă, abandonat pe un drum forestier după o urmărire cu focuri de armă