Vouchere sociale de 250 de lei. 2,4 milioane de români din categoriile vulnerabile beneficiază de ajutor de la stat prin programul Sprijin pentru România.

O dată la două luni, cardurile acestora sunt alimentate cu 250 de lei, cu care-şi pot achiziţiona alimente şi mese calde. În decembrie, banii vor intra înainte de sărbători.
Vouchere sociale de 250 de lei. Dacă până acum românii din categoriile defavorizate îşi primeau tichetele sociale după data de 26 ale lunii, în luna decembrie, banii vor intra mai devreme, astfel încât beneficiarii să-şi achiziţioneze alimente pentru masa de Crăciun. Astfel, cardurile a peste 2,4 milioane de români pentru vouchere sociale de 250 lei vor fi încărcate în perioada 19 – 23 decembrie 2022.

”Cei 250 de lei pentru cardurile de alimente… În perioada 19-23 decembrie am promis și ne ținem de promisiune. Eu sper să facem o surpriză plăcută și anume pe 19 decembrie să intre toți banii pentru cei aproximativ 2,4 milioane de beneficiari. Dacă reușim acest lucru, vom anunța la momentul potrivit”, spune Marcel Boloș.

Guvernul a decis acordarea pentru întreg anul 2023 a ajutorului pentru alimente, respectiv 250 de lei o dată la două luni, și a aprobat compensarea cu 1.400 de lei, în două tranșe, anul viitor a prețului la energie pentru persoanele și familiile aflate în vulnerabilitate, anunță Marcel Boloș.

Surse din coaliția de guvernare susțin că premierul Nicolae Ciucă este gata să își dea demisia. Acesta va fi înlocuit de un social-democrat.
 
Consumul mondial de cărbune continuă să crească. La finele lui 2022, Consumul va ajunge la cel mai ridicat nivel din istorie.

”Guvernul a luat două decizii extrem de importante pentru persoanele și familiile aflate în vulnerabilitate. Referitor la cardul pentru alimente, s-a prelungit pentru întreg anul 2023 valabilitatea acestui card și acordarea lui pe întreg anul 2023, adică 250 de lei o dată la două luni. Plafonul de venit până la care se acordă această compensare a creșterii prețului la alimente a fost crescut de la 1500 de lei la 1700 de lei.

La rândul său, ministrul Muncii Marius Budăi a precizat că, în decembrie, vor primi cei 250 lei din vouchere şi românii care abia din noiembrie se încadrau în prevederile legale pentru aceste ajutoare şi au primit cardurile acasă.

Articolul precedentACCIDENTE de sezon! Recomandările pompierilor
Articolul următorTractor răsturnat! Un tânăr a fost surprins sub utilaj