Ciclistul Vlad Dascălu a câştigat Campionatul European Under 23 de mountain bike, devenind primul campion european din istoria ciclismului românesc.

Vlad Dascălu (21 ani) a devenit primul român din istorie medaliat la o competiţie majoră la ciclism. Sportivul născut la Fălticeni şi emigrat la 9 ani în Spania a cucerit aurul la Campionatul European de mountain bike sub 23 ani de la Brno. Acest rezultat reprezintă cel mai mare succes al ciclismului românesc.

„Înseamnă foarte mult să câştig acest titlu european, să pot purta acest tricou pe tot restul anului. Traseul a fost destul de greu, concurenţa mare, am fost aproape în permanenţă cinci ciclişti în faţă. În ultimele două ture, am rămas doar eu şi elveţianul Fillipo Colombo. Am atacat şi am ajuns solitar la finiș”, a declarat Dascălu.

Dascălu a debutat în Cupa Mondială în 2017 pentru formaţia românească Dinamo BikeXpert, alături de care a obţinut de trei ori locul 5. S-a transferat apoi în Spania, ţara sa de adopţie, iar momentan este cel mai promiţător tânăr ciclist din Europa la montain bike.

În august, Dascălu va încerca să aducă în Canada prima medalie din istorie pentru România la un Campionat Mondial. El ar putea reprezenta România şi la Jocurile Olimpice de la Tokyo în 2020. Singura participare olimpică a unui ciclist român la această ramură datează din 2004, când Ovidiu Tudor Oprea obţinea locul 37 la Atena.

Articolul precedentExpoziţia Biserici de lemn din Bucovina istorică – cercetare şi conservare, la Muzeul de Istorie
Articolul următorA fost semnat contractul pentru modernizarea Cinematografului Arta din Ițcani