Viitorul Liteni, eliminare dramatică la penalty-uri din Cupa României

Viitorul Liteni a ratat calificarea în Turul al III-lea al Cupei Romaniei, după ce a pierdut la loviturile de departajare meciul cu Ceahlaul Piatra Neamț.

Ceahlăul a deschis rapid scorul, în minutul 8, când fundașul Fomba Bourama a finalizat în gol un corner inventat de centralul ieșean Lucian Diaconu. Ceahlaul și-a dublat avantajul la jumătate de oră de la fluierul de start, prin camerunezul Franck M’Barga, care l-a învins pe Bicleanu dintr-o lovitura liberă de la 20 de metri, lateral stânga. Gazdele de la Viitorul Liteniau redus din diferență prin veteranul Mihai Guriță, care a deviat mingea pe spate după un corner executat de Tomescu. Șase minute mai târziu, Guriță a făcut dubla, cu capul, dintre centrare a lui Bijec.

După o repriză secundă și două de prelunguri fără goluri, partida s-a terminat 2-2 și s-a trecut la executarea loviturilor de departajare. La loteria penalty-urilor, Viitorul a înscris de trei ori prin portarul Bicleanu, Gliga și Tomescu. Ceahlaul a transformat patru lovituri prin Matei, Keita, Andres și M’Barga. Pentru gazde au ratat Corban și Solcan, iar pentru nemțeni Ov. Toma.

Viitorul Liteni – Ceahlaul s-a terminat 5-6, iar nemțenii se califică în turul al III-lea al Cupei României.

Foto: GazetaSv.ro