VIDEO Raportul de evaluare a Procurorului General, după vizita la Strasbourg

Ministrul Justiției, Tudorel Toader, a anunțat la Suceava că raportul de evaluare a Procurorului General va fi publicat după vizita pe care o va face la Strasbourg.

Aflat într-o vizită la Suceava, ministrul Justiției, Tudorel Toader, a făcut precizări cu privire la evaluare procurorului general. Raportul de evaluare va fi făcut public „într-un termen scurt”, după data de 8 octombrie, a spus Toader.

Premierul Viorica Dăncilă și ministrul Justiției vor participa săptămâna viitoare la adunarea Parlamentului European de Strasbourg. Raportul ar putea fi publicat după revenirea în țară. Toader a precizat că în evaluare ar putea să conteze şi o sesizare a Inspecţiei Judiciare către CSM privind afirmaţia ”nişte penali de rang înalt” făcută de Lazăr.

”Pe parcurs, numai de când începe o procedură, până o finalizezi, pot surveni multe elemente, multe noutăţi. În privinţa evaluării ţin şi la următorul lucru. Inspecţia judiciară a sesizat CSM-ul cu privire la acea afirmaţie a procurorului general – nişte penali de rang înalt. Inspecţia judiciară a sesizat Secţia de procurori pornind şi de la faptul că alt demnitar al statului a fost dedus Consiliului de Combatere a Discriminării pentru o sintagmă asemănătoare şi consiliul a considerat că este de natură să discrimineze. Secţia de procurori a spus că nu e o sintagmă discriminatorie, ci este o expresie a libertăţii de exprimare (…) Plenul CSM-ului va trebui să vadă dacă acceaşi sintagmă la un demnitar înseamnă discriminare, iar la un demnitar specializat, jurist, înseamnă libertate de exprimare. Voi participa şi eu la plen. Vom vedea ce se decide”, a spus Toader.

Articolul precedentUn șofer a provocat un accident după ce a frânat brusc pentru a lua de pe stradă un portmoneu și un telefon
Articolul următorAccident de muncă la Rădăuți. Un muncitor a ajuns în stare gravă la spital