VIDEO Delegație de profesori și reprezentanți ai Partidului Comunist din China, vizită la USV

Cadre universitare chineze și reprezentanți ai Partidului Comunist Chinez au vizitat, miercuri, Universitatea „Ștefan cel Mare” Suceava și s-au întâlnit cu șefii instituției.

Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava a primit miercuri, 18 iulie 2018, vizita unei delegații din Republica Populară Chineză. Delegația a fost condusă de dr. Wang Liquin, Director adjunct al Departamentului de Educație al provinciei Hebei. Au mai participat prof dr. Wang Yuding, secretar al comitetului Partidului Comunist din cadrul Universității de Științe și Tehnologie Hebei, prof. dr. Han Tongyin, secretar al comitetului Partidului Comunist din cadrul Universității Langfang, prof. dr. Yang Xuexin, Prorector al Universității Hebei, și Zhao Wenhua, Director adjunct al Biroului de Afaceri Internaționale al Universității Langfang.

Scopul întâlnirii a fost acela de a discuta potențialul și perspectivele unei colaborări în plan academic și științific.S-a discutat și despre dezvoltarea unor programe educaționale de cooperare. Inițierea unor mobilități pe termen scurt și lung pentru studenți și cadre didactice din cele trei universități a fost un alt subiect.

Între Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava și Universitatea Hebei există deja o colaborare. O delegație de studenți și cadre didactice au participat, în ultimii doi ani, la USV, la Concursul internațional „Hard& Soft”. Reprezentanții USV au lansat o invitație studenților chinezi de a participa la un concurs de cyber security.

Specializare Engleză-Chineză, la USV

„Au fost făcuți pași foarte clari către dezvoltarea unui program de licență de Limbă și Literatură Engleză – Limbă și Literatură Chineză la USV, în colaborare cu universitățile menționate mai sus, finanțarea unui program de mobilități pentru studenți și profesori și a unor proiecte de cercetare comune, finanțarea unei grădini chinezești în cadrul grădinii botanice din Campusul II al USV”,transmit reprezentanții universității sucevene.

Invitații chinezi au vizitat mai multe obiective din Campusul USV. Invitații au luat prânzul la Restaurantul USV și au vizitat câteva obiective istorico-culturale din județ.

O delegație a Universității „Ștefan cel Mare” din Suceava va efectua, la finele acestei luni, o vizită în China. Vor fi purtate discuții cu conducerile a cinci universități din centrul și sudul țării.

Articolul precedentPeste opt sute de elevi au primit educație financiară cu ajutorul BNR
Articolul următorVIDEO Bulevardul George Enescu inundat după o ploaie torențială