USV scoate la concurs 297 de locuri bugetate, pentru admiterea din toamnă.

Luni, 10 septembrie, Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava(USV) demarează sesiunea de toamnă a concursului de admitere, perioada de înscriere derulându-se până în zilele de 12/13 septembrie.

Pentru această sesiune, oferta programelor de licență ale celor zece facultăți cuprinde, pentru candidații din România, 297 de locuri bugetate(dintre care un loc este destinat absolvenților de licee din mediul rural, iar șapte locuri candidaților de etnie rromă) și 653 de locuri cu taxă. Forma de învățământ la distanță(ID) beneficiază de un număr de 300 de locuri, repartizate pe nouă programe de studii. Absolvenții de liceu cu domiciliul în mediul rural beneficiază de scutire de la taxa de înscriere. Pentru studiile universitare de masterat, candidații români pot candida pe cele 105 de locuri fără taxă, dintre care nouă pentru candidații de etnie rromă, și 600 de locuri cu taxă. De asemenea, la programele de conversie profesională mai sunt disponibile 200 de locuri.

În această sesiune, USV va avea un centru de înscrieri și înmatriculări la Vatra Dornei,care va funcționa în sala de conferințe a Centrului de Pregătire și Formare Continuă al Universității, situat pe Strada Parcului, nr. 25B. Tot pe 10 septembrie va fi demarat procesul de admitere la studiile de doctorat, pentru care universitatea scoate la concurs 49 de locuri(dintre care două locuri pentru rromi, 25 cu bursă, pentru forma de învățământ cu frecvență, și 24 fără bursă, pentru forma de învățământ cu frecvență și cu frecvență redusă). 12 locuri sunt destinate etnicilor români de pretutindeni (10 dintre acestea fiind cu bursă). Acestora li se mai adaugă 70 de locuri cu taxă.

Articolul precedentUn autoturism a luat foc în mers pe o stradă din municipiul Rădăuți FOTO
Articolul următorAmenzi de peste 140.000 de lei date de polițiștii rutieri suceveni în doar trei zile