Universitatea „Ștefan cel Mare” a anunțat că ocupă locul 3755 într-un top internațional al notorietății online a universităților din lume.

USV a prezentat rezultatele unui top realizat de uniRank University Ranking. Este vorba de una din cele mai importante platforme internaționale specializate în clasificarea instituțiilor de învățământ superior. La nivel mondial, USV ocupă locul 3755 într-un top care cuprinde cele 13600 de instituții de învățământ superior recunoscute oficial, din 200 de state.

Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava se plasează pe poziția 14 din 80 de universități românești luate în considerare.

Platforma uniRank University Ranking a fost înființată în anul 2005. Metodologia folosită pentru realizarea clasamentului a fost periodic ajustată. Actuala metodă de lucru uniRank University Ranking se bazează pe un algoritm care include 5 valori web, imparțiale și independente, extrase din 4 surse diferite de informații web. Scopul uniRank University Ranking este să ofere o clasare globală aproximativă a universităților și colegiilor lumii pe baza prezenței și popularității lor pe web analizând traficul estimat, încrederea, autoritatea și calitatea link-ului de popularitate. Platforma devine un instrument în a înțelege cât de cunoscută este o instituție de învățământ superior într-o țară străină.

Astfel, în anul universitar 2018-2019, USV are peste 8760 de studenți la nivel de licență, masterat și doctorat. 980 dintre ei, adică 11% sunt tineri din Republica Moldova, Ucraina, Turkmenistan, China, SUA, Serbia etc.

Articolul precedentUn muncitor ce lucra la asfaltarea unui drum din Rădășeni a distrus cu utilajul gardul unui localnic
Articolul următorUn bărbat a ajuns în strare gravă la spital după ce a căzut de la trei metri înălțime