După accident conducătorul auto a abandonat autoturismul și a fugit. Tânărul a fost prins ulterior de polițiști.

Luni dimineață, Poliția oraşului Frasin a fost sesizată prin „S.N.U.A.U. 112” de un localnic de 50 de ani, despre faptul că, în noaptea de duminică spre luni, persoane necunoscute i-au sustras autoturismul parcat în fața casei.

Duminică seară, bărbatul a lăsat autoturismul neîncuiat și cu cheile în contact în fața porții de acces în curtea locuinței sale din oraşul Frasin.

În urma măsurilor întreprinse de polițiști, autoturismul a fost identificat abandonat pe DN 17 din comuna Ilișești, acesta prezentând avarii ca urmare a coliziunii cu parapetul de protecție de pe marginea drumului, fără însă a fi sustrase bunuri sau valori din interior.

Totodată, urmare a activităților de cercetare desfășurate de polițiști, persoana bănuită de comiterea furtului a fost identificată ca fiind un localnic de 21 de ani, care a recunoscut faptul că luni dimineață, în jurul orei 03.00, profitând de faptul că, autoturismul era neasigurat și cu cheile în contact l-a sustras cu intenția de a se plimba.

În urma verificărilor efectuate în bazele de date, oamenii legii au constatat faptul că, tânărul posedă permis de conducere. Acesta a fost testat de polițiști cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ.

„În cauză s-a întocmit dosar penal ce va fi soluționat procedural, însă nu au fost dispuse măsuri preventive privative de libertate întrucât partea vătămată s-a împăcat cu autorul furtului autoturismului”, a precizat Ionuț Epureanu, purtător de cuvânt IPJ Suceava.