Tânărul de 18 ani nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie auto. Acesta s-a ales cu dosar penal, dar și cu amendă.

Joi, în jurul prânzului, în timp ce acționa pe DN 17A din comuna Sucevița, la intersecția  cu DC Voievodeasa, o patrulă din cadrul Secției 3 Poliție Rurală Marginea a efectuat semnalul regulamentar de oprire unei motociclete fără număr de înmatriculare.

Motociclistul nu a oprit la semnalele polițiștilor, continuându-și deplasarea, motiv pentru care, s-a procedat la urmărirea acestuia cu semnalele acustice și luminoase ale autospecialei de poliție în funcțiune, concomitent cu somarea prin portavoce, pe o distanță de circa 25 km. La un moment dat, într-o curbă, conducătorul vehiculului a pierdut controlul asupra direcției de mers, a părăsit partea carosabilă și a pătruns într-un șanț, fiind blocat și imobilizat de polițiști.

Motociclistul a fost identificat de polițiști ca fiind un localnic de 18 ani. În urma verificărilor efectuate în bazele de date, polițiștii au constatat faptul că, tânărul nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie auto.

Polițiștii au întocmit în cauză întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de „conducerea unui vehicul fără permis de conducere” și „punerea în circulație sau conducerea unui vehicul neînregistrat sau neînmatriculat”.

Totodată, pentru faptul că nu a oprit la semnalul polițiștilor, tânărul a fost sancționat contravențional cu amendă în cuantum de 725 lei.

Articolul precedentExpoziția „100 de ani de la Unirea Bucovinei cu România. 1918-2018”, itinerată în școli și licee din județ
Articolul următorPrins beat la volan, un lider de sindicat și-a abandonat mașina în stradă, blocând traficul rutier FOTO