Urmărire cu focuri de armă pe raza localității sucevene Falcău. Un șofer este căutat de polițiștii de frontieră după ce a abandonat mașina plină cu țigări și a fugit.

La nivelul Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Suceava s-a declanșat, marți, o acțiune pe linia combaterii contrabandei cu țigări în zona de responsabilitate.

Astfel, în jurul orei 05.00, polițiștii de frontieră au identificat în trafic, pe raza localității Falcău, un autoturism marca Mercedes, despre care aveau suspiciuni ca este folosit la transportul țigărilor de proveniență ucraineană.

 

 

 

 

Oamenii legii au efectuat semnalele regulamentare pentru a opri la control autoturismul, însă șoferul și-a continuat deplasarea în mare viteză. Astfel, polițiștii de frontieră au procedat la urmărirea mașinii folosind semnalele acustice și luminoase. Pe timpul acțiunii aceștia au executat opt focuri de avertisment în plan vertical, deoarece conducătorul auto a ignorat somațiile legale. La scurt timp, șoferul urmărit a abandonat autoturismul, reușind să fugă.

 

 

 

 

În autoturismul respectiv a fost găsită o cantitate mare de țigări provenite din contrabandă.

Astfel, mașina și țigările au fost duse la sediul poliției de frontieră, unde în urma inventarierii a rezultat cantitatea de 14.790 pachete cu țigări, a cărei valoare se ridică la suma de 173.000 lei.

 

 

 

 

Țigările au fost ridicate în vederea confiscării, iar autoturismul folosit la activitate infracțională a fost indisponibilizat în vederea continuării cercetărilor.

În continuare se fac verificări în vederea identificării persoanelor implicate și a dispunerii măsurilor legale ce se impun.

Articolul precedentSucevean prins în timp ce transporta țigări de contrabandă ascunse în panouri termoizolante VIDEO
Articolul următorUn bărbat din Solca s-a ales cu dosar penal pentru că nu și-a prelungit permisul de port-armă