Incident grav pe raza localității sucevene Moldovița, luni după-amiază. Un bărbat de 44 de ani din localitate a tăiat cauciucurile mașinilor unor turiști după ce a aruncat cu pietre în mocăniță.

Mai mult, individul a blocat calea ferată de mai multe ori cu mașina și a pus bolovani pe șine, iar trenul, în care se aflau și copii, a fost la un pas să deraieze.

Speriați, câțiva turiști au coborât din mocăniță și l-au pălmuit pe bărbat. Individul, și-a abandonat mașina, și s-a deplasat în locul în care erau parcate mașinile turiștilor și a tăiat cauciucurile de la zece vehicule.

Polițiștii fac cercetări în acest caz, după ce patru dintre turiști au depus plângeri. În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de distrugere.

În vagoanele mocăniței s-au aflat peste 200 de turiști.

„5- 6 vagoane de adulți și copii, bucuroși să plătească între 15 și 30 de lei pentru o plimbare prin cele două – trei sate bucovinene. Admirăm peisajul, respirăm aer proaspăt, ne bucurăm de răcoare, coborâm și mai scoatem niște bani să cumpărăm mâncăruri tradiționale, ca la întoarcere să fim nevoiți să asistăm la o răfuială a angajaților CFR Moldovița și a firmei austriece care gestionează Mocănița cu un localnic psihopat și hotărât să oprească trenul. Fluiere prelungi nu ne fac să ovaționăm ca la Sovata, ci să știm că în fața trenului se poziționează un oarecare Tcaciuc cu o mașină boțită, ca să împiedice trenul din drum. Se întâmplă o dată, de două ori, de cinci ori: omul e hotărât să facă ceva. Ba pune bolovani pe șină, ba își poziționează mașina de-a curmezișul, încât, până la urmă,

insensibil la intervențiile călătorilor, își termină treaba planificată spărgându-le acestora cauciucurile mașinilor parcate în fața gării. Stupefacție totală: turiști nu înțeleg gestul care devenise periculos pentru toată lumea și, repetat, îi fac să caute soluții proprii de rezolvare. Dar unde să cobori, când afară plouă cu găleata și e pădure și noroi peste tot? Unde să pleci cu copiii după tine, neștiind de unde reapare individul și pe cine vrea să se răzbune, de fapt? Așa că am parcurs cu inimile strânse kilometrii ce mai erau de parcurs, sechestrați, practic, într-un tren în care trebuia să ne distrăm? Mai surprinși am fost când în apropierea gării individul vorbea relaxat cu polițiștii, negând tot ce făcuse. Nu se sfia de nimeni, s-a expus direct. Scârbiți, ne-am grăbit să pășim prin bălți, să plecăm. Nu a fost cum am vrut, pentru că roțile, îngropate de ja în bălți adânci, erau sparte, probabil de același individ. Am sunat cu toții la 112, am chemat, am bătut pe la uși. Nimeni, dar nimeni nu ne-a dat importanță”, a scris pe Facebook Diana Damean(o turistă din Botoșani).

sursă video Facebook Oana Șlemco, foto Diana Damean

Articolul precedentAccident cu nouă victime, produs de un șofer care a pătruns cu mașina pe contrasens VIDEO
Articolul următorDouă persoane au fost rănite după ce autoturismul în care se aflau s-a răsturnat în zona podului de la Șcheia FOTO