Un kârgâz a încercat să intre în țară cu o viză Schengen falsă

Polițiștii de frontieră din Vama Siret au depistat un cetățean din Kirghistan care a prezentat un pașaport cu o viză Schengen falsă.

Joi, 16 mai, în jurul orei 6.30, la Punctul de Trecere a Frontierei Siret s-a prezentat pentru a efectua formalitățile de frontieră pe sensul de intrare în țară, călătorind pe jos, un cetățean din Kârghâstan. Procedând la verificarea documentelor de călătorie, polițiștii de frontieră au constatat faptul că asupra vizei Schengen, aplicată în documentul de călătorie prezentat de persoana în cauză, s-a acționat mecanic asupra datelor privind emiterea acesteia, fiind falsă parțial, iar datele privind emiterea, valabilitatea, numărul de intrări, precum și perioada de ședere au fost modificate.

În continuarea cercetărilor, s-a stabilit faptul că persoana în cauză este un bărbat, cetăţean din Kârghâstan, în vârstă de 31 de ani.

Polițiștii de frontieră au procedat la întreruperea călătoriei bărbatului în cauză, iar în continuare se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de „fals material în înscrisuri oficiale”, „uz de fals”, precum și de „tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat”.

Articolul precedentParfumuri contrafăcute, în valoare de 26.900 lei, depistate în Vama Siret
Articolul următor18 mai – Ziua Europeană Împotriva Obezității