Șocant. Îndrăgitul interpret de muzică populară Anton Achiței a încercat să se sinucidă într-un hotel din municipiul Suceava.

Bărbatul de 73 de ani, care locuiește în municipiul Bacău, s-a cazat la hotelul respectiv în data de 28 noiembrie, urmând ca în următoarele zile să înregistreze mai multe piese muzicale într-un studio din municipiul Suceava. 

În noaptea de 29 spre 30 noiembrie, în timp ce se afla în camera hotelului, acesta s-ar fi deplasat în baie și s-ar fi tăiat cu o lamă la nivelul încheieturii și antebrațului mâinii stângi, cu intenția de a-și lua viața. 

Sâmbătă dimineață, speriat de ce a făcut, cântărețul s-a târât până pe pat și a sunat un prieten, căruia i-a cerut ajutorul. Acesta din urmă a sunat la recepția hotelului și a anunțat cele întâmplate. Recepționera hotelului a sunat la 112. 

La fața locului a ajuns un echipaj medical care i-a acordat îngrijiri medicale de urgență și l-a transportat pe acesta la Spitalul Județean Suceava. La spital, interpretul a fost diagnosticat cu  „sindrom depresiv”. Anton Achiței urmează să fie examinat din punct de vedere psihiatric.