foto arhivă

Bărbatul de 33 de ani din Frătăuții Noi a sărit la bătaie și la polițiști. Pentru calmarea acestuia a fost nevoie de intervenția mascaților.  

Polițiștii din cadrul Secției 4 Poliție Rurală Gălănești au fost sesizați joi seară de către o femeie din comuna Frătăuții Noi, despre faptul că fratele său Vasile G. a încălcat măsurile dispuse prin ordinul de protecție, emis împotriva sa de către Judecătoria Rădăuți la data de 25 aprilie. Bărbatul a pătruns fără drept în curtea casei părintești, unde și-a amenințat tatăl și sora.

La fața locului au ajuns polițiștii, care l-au identificat pe Vasile G. în curtea locuinței, manifestând un comportament extrem de agresiv atât verbal cât și fizic față de cele două victime.

Din verificările efectuate în cauză, a rezultat faptul că Judecătoria Rădăuți a emis ordin de protecție împotriva bărbatului prin care a stabilit evacuarea temporară a acestuia din locuința părintească, obligarea acestuia să păstreze o distanță minimă de 50 metri față de tatăl și sora lui, interzicerea oricărui contact inclusiv telefonic, prin corespondență sau în orice alt mod cu reclamanții pentru o perioadă de șase luni, începând cu data de 25 aprilie.

Conținutul ordinului de protecție i-a fost adus la cunoștință lui Vasile G., iar după nici două ore, acesta a încălcat dispozițiile instanței.

Individul este cunoscut ca fiind o persoană violentă, cu antecedente penale atât pe linia comiterii unor infracțiuni contra persoanei cât și infracțiuni contra patrimoniului. Acesta a fost eliberat din penitenciar la data de 10 aprilie după executarea unei pedepse de 2 ani și 6 luni închisoare pentru comiterea unor infracțiuni de furt.

Având în vedere comportamentul extrem de violent manifestat de bărbat și opoziția totală față de solicitările polițiștilor de a părăsi curtea locuinței persoanelor vătămate, s-a procedat la imobilizarea și încătușarea forțată a acestuia, urmată de conducerea la sediul Secției 4 Poliție Rurală Gălănești. Pe timpul deplasării, Vasile G. s-a manifestat în continuare foarte agresiv verbal și fizic la adresa polițiștilor, motiv pentru care, în sprijin a fost solicitată  o grupă din cadrul S.A.S. Suceava.

În urma probatoriului administrat în cauză, s-a dispus continuarea urmăririi penale față de bărbat, iar prin ordonanța s-a dispus măsura reținerii acestuia pentru o perioadă de 24 de ore, pentru comiterea infracțiunilor de „încălcarea măsurilor dispuse prin ordinul de protecție”,  „violare de domiciliu” și „amenințare”.

La nivelul secției de poliție din Gălanești s-a constituit escortă, cu sprijinul lucrătorilor S.A.S. Suceava, Vasile G.  a fost introdus în arestul IPJ Suceava.

Articolul precedentAccident rutier cu trei victime după ce un șofer a ajuns cu mașina pe contrasens
Articolul următorLider PNL Suceava despre parlamentarii USR: „turmă de degenerați”. Despre președintele Dan Barna: „idiot”