Încearcă aceste sfaturi, produse și soluții recomandate și aprobate de experți pentru a reda strălucirea în baie. Află cum să cureți ușile din sticlă de la cabina de duș. Nu ne place să o spunem, dar ușile murdare de la cabina de duș sunt un semn că nu faci curățenie suficient de des.

Și s-ar putea să fie din cauza faptului că spălarea sticlei nu e deloc o activitate distractivă. Dar iată care e de fapt problema. Dacă ușile de la cabina de duș nu fac parte din programul tău obișnuit de curățare, sticla își va pierde strălucirea.

Nu e nevoie să-ți faci griji, totuși. Experții au sfaturi simple despre cum să cureți ușile de la cabina de duș din sticlă și să elimini murdăria inestetică și mucegaiul.

Curățarea corectă nu este deloc o misiune atât de grea. Sfaturile de mai jos pot face ușile de la duș să strălucească cu un minimum de efort.

Cât de des ar trebui să cureți geamul de la duș

Nu ar trebui să aștepți până la curățenia de primăvară pentru a curăța dușul. Întreținerea frecventă este cheia pentru prevenirea acelor pete profunde. Este mult mai ușor să îndepărtezi petetele imediat ce le vezi.

Zilnic poți folosi racleta pentru curățarea geamului de la cabina dușului. Lasă ușa deschisă pentru a permite aerisirea.
Săptămânal: curăță ușile folosind una dintre metodele de mai jos, aprobate de experți.
Lunar: Pentru a ajuta la respingerea apei, aplică un produs de curățat pentru sticlă cu proprietăți hidrofobe.

Cum să cureți ușile din sticlă de la cabina de duș cu oțet alb

  • 1 cană oțet alb distilat
  • 3 căni de apă caldă
  • Sticla cu pulverizator
  • Burete
  • Lavetă de curățat din microfibră

Combină oțetul și apa caldă într-o sticlă cu pulverizator. Pulverizează soluția pe ușile din sticlă. Folosește buretele pentru a curăța ușor petele, apoi toată ușa. Șterge cu o cârpă din microfibră.

Există multe utilizări casnice pentru oțet și cu siguranță acesta merită un loc în dulapul tău. Dar pentru a evita crearea de vapori nocivi, asigură-te că nu îl amesteci cu anumite produse. Și pentru a evita deteriorarea, nu utiliza niciodată oțet, suc de lămâie sau alți detergenți acizi pe suprafețe din piatră naturală precum marmura, travertinul și granitul.

Cum să cureți ușile din sticlă de la duș cu pastă de bicarbonat de sodiu

  • 1/2 cană bicarbonat de sodiu
  • 2 linguri de apă caldă
  • Castron
  • 2 cârpe de curățat din microfibră
Articolul precedentPersonalitatea ta în funcție de degetul mic al mâinii
Articolul următorBilanţul victimelor cutremurului din Turcia şi Siria creşte la peste 50.000 de morţi