Doar în cursul zilei de luni, 5 aprilie, au avut loc trei acciente rutiere cu implicarea bicicliștilor.

La 05.04.2021, orele 11.40, un bărbat de 50 ani, din com. Stroiești, în timp ce se deplasa pe bicicletă pe DJ 209D pe raza satului Stroiești, din direcția Stroiești către Zaharești, s-a dezechilibrat și a căzut pe partea carosabilă.

           Un martor care se afla în zonă a observat cele întâmplate și a apelat la SNUAU 112 întrucât biciclistul se afla în stare de inconștiență. 

          Până la sosirea echipajelor de intervenție, biciclistul și-a revenit, acesta se afla în stare de ebrietate și acuza dureri la nivelul capului, fără a prezenta leziuni vizibile și a fost transportat la Spitalul Județean Suceava.

          În urma testării cu aparatul alcooltest a rezultat o valoare de 1.01 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care biciclistul a fost sancționat contravențional conform OUG 195/2002.

          S-a întocmit dosar de cercetare penală sub aspectul comiterii infracțiunii de ”vătămare corporală din culpă”.

 

La 05.04.2021, ora 15.38, o femeie de 25 ani din sat/com. Ipotești, în timp ce conducea bicicleta pe str. Luca Arbore din mun. Suceava, a pierdut controlul asupra direcției de deplasare și s-a răsturnat. 

        În urma evenimentului rutier a rezultat vătămarea corporală a biciclistei,  care a fost transportată cu ambulanţa la Secţia UPU a Spitalului Judeţean Suceava. 

         Conducătoarea bicicletei a fost testată cu aparatul etilotest, rezultatul  fiind 0,00 mg/l alcool pur în aerul expirat.

        În cauză s-a întocmit dosar ce cercetare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de  „Vătămare corporală din culpă”.

 

La 05.04.2021, ora 15.38, lucrătorii SPR 9 Șcheia au fost sesizați prin SNUAU 112 de către cu privire la faptul că o persoană a căzut de pe bicicletă pe partea carosabilă de pe DJ 178 pe raza satului Brașca, com. Ilișești.

            S-a luat legătura telefonică cu apelantul care a indicat locul producerii evenimentului, însă la fața locului nu a fost identificată nicio persoană, iar pe partea carosabilă se afla o pată de culoare roșie cu aspect de sânge.

           Au fost efectuate verificări pe raza satului Brașca, ocazie cu care a fost identificat un bărbat de 48 ani care se afla la domiciliu și prezenta leziuni și sângera de la nivelul capului și piramidei nazale.

           Bărbatul a relatat verbal că se deplasa pe raza satului Brașca pe bicicletă, pe DJ 178 din direcția Ilișești către Bălăceana, iar din cauza stării avansate de ebrietate s-a dezechilibrat și a căzut, lovindu-se cu capul de partea carosabilă.

          Până la sosirea organelor de poliție, la fața loculul a intervenit un echipaj de ambulanță, însă numitul Sasu Ion a refuzat acordarea de îngrijiri medicale.

          În urma testării cu aparatul alcooltest a rezultat o valoare de 0,92 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care biciclistul a fost sancționat contravențional conform OUG 195/2002.

          S-a întocmit dosar de cercetare penală sub aspectul comiterii infracțiunii de ”vătămare corporală din culpă”.

 

 

Sursa: Realitatea de Suceava

Articolul precedentUn client băut și nemulțumit a amenințat cu un cuțit personalul unui restaurant
Articolul următorAtenție la circulația cu bicicleta pe drumurile publice!