Terenuri de sport și zonă de agrement pe malul râului Suceava

O nouă zonă de agrement care va include terenuri de sport și spații de relaxare va fi amenajată pe malul râului Suceava.

Primăria Suceava va amenaja o nouă zonă de agrement în oraş, chiar în albia minoră a râului care municipiul în două. Proiectul acestui obiectiv ar urma să fie depus pe 29 martie, spre aprobare, la ADR Nord Est.

Noua zonă de agrement se va întinde pe o suprafaţă de 15 hectare şi va cuprinde terenuri de tenis, de badmington, de aerobic, pistă de biciclete, alei pentru promenadă, bănci, locuri de joacă pentru copii şi o platformă pentru evenimente culturale.

Anunţul a fost făcut de primarul Ion Lungu. Lucrările de amenajare vor dura 22 de luni iar investiţia este estimată la 3,3 milioane de euro și va fi finanțată din fonduri europene.

Ion Lungu a explicat că noua zonă de agrement va dispune de sistem de irigaţie automat, sistem de iluminat modern dar şi de internet gratuit. El a precizat că urmează să fie încheiat un acord de parteneriat cu „Apele Române” pe o perioadă de zece ani şi că în prima şedinţă a Consiliului Local Suceava se vor aproba proiectul şi indicatorii tehnico-economici.

Articolul precedentCozmin Gușă, Ștefan Mandachi, președintele CJ și primarul Sucevei, repetiție pentru emisiunea România 2019
Articolul următorStudenții de la Poliție Locală, vizită la IPJ Suceava