Sucevean trimis în judecată de DNA Suceava pentru declarații false în proiecte europene

Un afacerist sucevean a fost trimis în judecată pentru că s-ar fi folosit de declarații false în proiecte finanțate din fonduri europene.

Vasile Dan Spătaru a fost trimis în judecată pentru infracțiunea de participație improprie la folosirea sau prezentarea cu rea-credință de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene.

DNA Suceava susține că faptele ar fi fost comise în august 2009 – noiembrie 2011. Vasile Dan Spataru a lucrat pentru construirea, cu fonduri europene, a unei fabrici de procesare primară a lemnului.

Administrator al unei firme, Spătaru i-a furnizat beneficiarului proiectului mai multe declarații false. Este vorba despre declarații de conformitate, de performanță, rapoarte de încercare etc. Documentele false au fost utilizate pentru a atesta în mod nereal proveniența și calitatea materialelor, materiilor prime și a altor produse folosite în cadrul lucrărilor respective.

Ulterior, fără a ști că sunt false, beneficiarul proiectului a depus documentele respective la ADRP.

AFIR s-a constituit parte civilă cu 3,19 milioane de lei, sumă la care vor fi adăugate dobânzi şi penalităţi.

Procurorii au dispus instituirea sechestrului asigurător asupra a două terenuri ale inculpatului.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Suceava cu propunere de a se menține măsurile asigurătorii dispuse în cauză.

Articolul precedentLocuitorii din Șcheia, terorizați de hoți. Încă o casa a fost spartă în plină zi FOTO
Articolul următorPersoană găsită înecată într-un bazin de acumulare din apropierea stației de epurare Fălticeni