Polițiștii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Petea – judeţul Satu Mare au depistat la intrarea în țară un sucevean care s-a prezentat la controlul de frontieră cu un document de călătorie românesc fals, deoarece si-a pierdut actele originale.

La data de  16 martie a.c., în jurul orei 15.00, în Punctul de Trecere a Frontierei Petea s-a prezentat, pentru a intra în România, un sucevean care s-a legitimat cu o carte de identitate cu însemnele autorităţilor  române. Cu ocazia formalităților pentru intrarea în țară, polițistul de frontieră a constatat faptul că documentul în cauză nu prezintă condițiile de formă și fond specifice unui document autentic.

În urma cercetărilor efectuate, s-a stabilit faptul că persoana care s-a prezentat la controlul de frontieră este un sucevean în vârstă de 29 de ani, care pe perioada șederii în Franța și-a pierdut actul de identitate original.  Dorind să se reîntoarcă în țară și-a procurat un document de identitate, însă acesta nu îndeplinește condițiile cerute de legislația în vigoare.

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de uz de fals şi fals material în înscrisuri oficiale, la finalizare urmând a fi dispuse măsurile legale ce se impun.

Readucem în atenție art. 2 din Legea 248 din 2005 privind regimul liberei circulații a cetățenilor români în străinătate care specifică faptul că nimeni și în nicio situație nu îi poate interzice unui cetățean român să se reîntoarcă acasă în România: ,,Cetățenilor români care îndeplinesc condițiile prevăzute de prezenta lege le este garantat dreptul de a călători în străinătate, de a emigra și de a reveni oricând în țară. Nici o autoritate română nu îi poate interzice, în nici o situație, unui cetățean român să se reîntoarcă pe teritoriul României”.

Sursa: Realitatea de Suceava

Articolul precedent30 de accidente grave de la începutul anului, în Suceava
Articolul următorBilanț coronavirus 18 martie: 6.174 de cazuri noi și 90 de decese