Din această toamnă sucevenii vor putea semnala problemele din municipiul Suceava cu ajutorul unei aplicații pe smartphone.

Anunțul a fost făcut, miercuri, într-o conferință de presă, de viceprimarul Lucian Harșovschi.

El a declarat că în momentul de față mulți dintre sucevenii nemulțumiți își spun problemele pe rețelele de socializare și nu le mai anunță la Primăria Suceava, Acet sau Thermonet. „Fac o fotografie și o postează pe internet. Nu zic că este rău, dar important este ca aceste informații să ajungă acolo unde trebuie, la factorii care pot să ia decizii și să repare ce s-a stricat”, a precizat Harșovschi.

Aplicația Suceava-Alert va fi disponibilă atât pe Android, cât și pentru iOS. După ce o vor instala, sucevenii vor putea transmite sesizări primăriei cât și operatorilor de servicii publice locale.

Programul va avea  un meniu principal cu următoarele secțiuni: adăugare petiție, petițiile mele, petițiile publice, profilul meu. De asemenea, acesta va avea categorii de interes: spații verzi, străzi, mobilier stradal, iluminat public, salubrizare, câini comunitari, siguranță și ordine publică, respectiv diverse.

După ce se vor înregistra în aplicație cu datele personale, sucevenii vor putea sesiza problemele apărute în oraș.

O firmă din Oradea lucrează la acest proiect, valoarea contractului fiind de 15.000 de lei.

Articolul precedentUn muncitor a spart cu buldoexcavatorul o coloană de gaz
Articolul următorAccident rutier cu cinci răniți pe raza localității Gălănești, în urma coliziunii dintre două autoturisme FOTO