Președintele american Joe Biden a anunțat, miercuri, de la Casa Albă, trimiterea de tancuri Abrams în Ucraina.

„Suntem uniți, Statele Unite și Europa, în ciuda așteptărilor Rusiei. Forțele ucrainene își apără teritoriile și se pregătesc pentru alte ofensive, au nevoie de noi capacități de luptă pentru a se apăra în fața Rusiei pe termen lung. La recomandarea secretarului Apărări, Austin, SUA trimit 31 de tancuri M1 Abrams în Ucraina. Vorbim despre cele mai eficiente tancuri din lume, dificil de întreținut și operat.

Vom oferi Ucrainei și părțile componente necesare în vederea mentenanței acestor tancuri. Vom începe să instruim militari ucraineni pentru a opera aceste tancuri și ne vom asigura că sunt complet pregătiți să le utilizeze. Contribuției americane i se va alătura o contribuție a celorlalte națiuni în săptămânile următoare. Îi sunt recunoscător cancelarului german Scholz pentru că trimite tancuri Leopard Ucrainei și, de asemenea, aliaților europeni, care au anunțat că trimit două batalioane de tancuri Ucraina”, a spus Joe Biden, miercuri.

Articolul precedentȘedință de Guvern | Se aprobă schema de reducere a accizei pentru motorina utilizată în agricultură
Articolul următorDemers fără precendent al unui jurnalist. Anca Alexandrescu se duce la Parchetul General cu actele privatizării Petrom și cu raportul Curții de Conturi