O studentă de la medicină, în vârstă de 19 ani, transportată cu elicopterul la Spitalul de Neurochirurgie din Iași și-a revenit dintr-o comă profundă după ce a fost operată pe creier de o tumoră extrem de rară.

“Tânăra de 19 ani, studentă la Facultatea de Medicină Dentară a ajuns de urgență în spitalul nostru după ce a fost transferată de la Suceava la Iași cu un elicopter SMURD. Pacienta se afla în comă profundă, starea sa de săntatea fiind una foarte gravă.
După investigațiile făcute în Spitalul de Neurochirurgie am descoperit că tânăra aflată în comă de gradul III avea o tumoră la nivelul trunchiului cerebral, situată între creier și măduvă. În termeni medicali este vorba despre un chist neuro enteric, un chist tumoral de 4 cm, o tumoră extrem de rară.
Intervenția chirurgicală a durat aproximativ trei ore și a fost un real succes, tânăra pacientă și-a revenit din comă, iar starea sa este stabilă.
Împreună cu echipa medicală am reușit să eliminăm complet tumora, lucru care a dus la o nouă șansă la viață pentru tânăra de 19 ani.
În Spitalul Clinic de Urgenţă „Prof. Dr. N. Oblu” din Iaşi performanța este astăzi o normalitate. Investițiile făcute în ultimii ani în aparatura medicală, de înaltă performanță și-au dovedit eficiența în salvarea de vieți omenești.
Spitalul de Neurochirurgie Iași este o poveste, în primul rând, despre și pentru oameni. Unul dintre principiile majore promovate în cadrul Spitalului Clinic de Urgență „Prof. Dr. Nicolae Oblu” Iași este respectul față de ființa umană, din toate punctele de vedere.” a declarat Doctor în Neurochirurgie, Șef Lucrări, dr. Lucian EVA, manager Spitalul Clinic de Urgență „Prof. Dr. N. Oblu” Iași.
Echipa medicală:

Șef Lucrări, Doctor în Neurochirurgie Lucian EVA, medic primar neurochirug

Specialist neurochirurgie: dr. Daniel ROTARIU

Medic rezident neurochirurg: dr. Răzvan BUGA

Medic rezident neurochirurg: dr. Ioana STIRBAN

As. Instrumentist: Mariana RĂILEANU

Bioinginer: Vlad DAFINESCU

Anestezist: dr. Nina STRATICIUC

Asistentă: Petronela GALEȘ

Articolul precedentSorin Cîmpeanu a solicitat Ministerului Sănătăţii aplicarea testării non-invazive în şcoli
Articolul următorConsumul de ouă creşte cu 50% în perioada Sărbătorilor Pascale