Omul de afaceri sucevean Ștefan Mandachi face un apel la toți proprietarii de pensiuni, hoteluri, hosteluri, aparthoteluri, blocuri de vânzare să le pună gratuit la dispoziția cadrelor medicale.

Acesta a postat pe pagina sa de Facebook și un film în care sunt menționate mai multe hoteluri și îi provoacă pe proprietarii acestora să ofere gratuit camere.

Inițial, am pus hotelul meu gratuit la dispoziția cadrelor medicale/militare/asistente fără să vizez/provoc vreun alt hotel din Suceava sau România. Nu-i treaba/grija mea ce fac alții, ci îmi văd de borșu meu. Dar de câteva zile am fost rugat insistent (de mai multe ori, chiar și în scris) de către medici din Suceava, să fac un video în care să rog hotelierii să deschidă porțile (dacă s-ar putea gratuit, nu cu plată de la Stat). De asemenea, am fost sunat de către reprezentanți ai Ministerului Sănătății, care mi-au solicitat același lucru. Pe cale de consecință, am încropit în câteva ore un clip, de dimineață. Am luat și imagini din filmul meu documentar și le-am lipit de alte imagini de azi. TOT CEEA CE ESTE FILMAT ÎN EXTERIOR S-A FILMAT ACUM UN AN. Acum stau în casă, nu ies nicăieri.Rog pe toți proprietarii de pensiuni, hoteluri, hosteluri, aparthoteluri, blocuri de vânzare să înțeleagă gravitatea momentului și să accepte provocarea. Am ales hotelurile din orașele menționate întrucât reprezentanții ministerului au spus că acolo sunt cele mai mari nevoi acum: Suceava, Cluj, Iași, Constanța, Timișoara. HOTELURILE MENȚIONATE ÎN VIDEO SUNT PROVOCATE SĂ OFERE GRATIS CAMERELE (nu-i suficient să aprindă becurile în formă de inimă).Țineți minte: acum o săptămână, în Suceava erau vreo doi infectați. Unii stăteam liniștiți și mergeam la fotbal. În orice clipă, orașul vostru poate ajunge ca Suceava. Help us!!! Suceava este Lombardia României, Bergamo. Situația e mult mai disperată decât se vede la televizor sau când dai scroll pe facebook.De mâine voi începe oficial o strângere de fonduri. Aveți puțină răbdare până pe la ora 14:00 sper să reușim să lansăm un video de promovare pentru donații.Montajul a fost făcut fff urgent prin skype de către Roxana. Îi mulțumesc și ei și Cristinei pentru că mi-au suportat nervii și palpitațiile și pt. că a reușit să traducă într-un film ceea ce i-am regizat eu printre sutele de telefoane primite de la oameni. #cutoțiiînLINIAÎNTÂI #unpasmicdefurnicâ #șîtotuvafibini

Publicată de Stefan Mandachi pe Miercuri, 25 martie 2020

Acesta spune că după ce și-a pus la dispoziție gratuit hotelul cadrelor medicale, polițiștilor și jandarmilor a fost rugat de mai mulți medici din Suceava să invite și alți propritari de hoteluri, pensiuni sau blocuri de vânzare să facă același lucru.

„Dar de câteva zile am fost rugat insistent (de mai multe ori, chiar și în scris) de către medici din Suceava, să fac un video în care să rog hotelierii să deschidă porțile (dacă s-ar putea gratuit, nu cu plată de la Stat). De asemenea, am fost sunat de către reprezentanți ai Ministerului Sănătății, care mi-au solicitat același lucru. Pe cale de consecință, am încropit în câteva ore un clip, de dimineață. Am luat și imagini din filmul meu documentar și le-am lipit de alte imagini de azi. TOT CEEA CE ESTE FILMAT ÎN EXTERIOR S-A FILMAT ACUM UN AN. Acum stau în casă, nu ies nicăieri.

Rog pe toți proprietarii de pensiuni, hoteluri, hosteluri, aparthoteluri, blocuri de vânzare să înțeleagă gravitatea momentului și să accepte provocarea. Am ales hotelurile din orașele menționate întrucât reprezentanții ministerului au spus că acolo sunt cele mai mari nevoi acum: Suceava, Cluj, Iași, Constanța, Timișoara. HOTELURILE MENȚIONATE ÎN VIDEO SUNT PROVOCATE SĂ OFERE GRATIS CAMERELE (nu-i suficient să aprindă becurile în formă de inimă).

Țineți minte: acum o săptămână, în Suceava erau vreo doi infectați. Unii stăteam liniștiți și mergeam la fotbal. În orice clipă, orașul vostru poate ajunge ca Suceava. Help us!!!

Suceava este Lombardia României, Bergamo. Situația e mult mai disperată decât se vede la televizor sau când dai scroll pe facebook”, a transmis Mandachi.

Totodată, acesta a menționat că începând de joi va începe o campanie de strângere de fonduri și cere autorităților să spună de ce materiale de protecție este nevoie.

Voi începe o campanie de strângere de fonduri masivă prin Crucea Roșie, (voi afișa conturile) dar nu știm ce anume este nevoie. Nimeni nu comunică. M-au sunat forbaliști, antreprenori, transportatorii ATB, care vor să doneze bani. Sume consistente. De aceea, solicităm să ni se comunice cu subiect și predicat de către spital și de către toate autoritățile competente: începând de astăzi pentru o lună: ce obiecte sunt necesare și câte mai precis (combinezoane, măști, ochelari, dezinfectanți știm. Dar câte?) și  sursa de unde le putem achiziționa. Este un haos și nu înțelegem nimic, dar dacă ne unim mai mulți, o scoatem la liman”, a scris într-o altă postare Ștefan Mandachi.