Managerul Spitalului Municipal Rădăuți, Traian Andronachi, a făcut un apel către autorități pentru suplimentarea personalului și alocarea de fonduri pentru echipamente de protecție și medicamente.

Totodată, acesta a solicitat în continuare sprijin și de la populație, după ce până acum a făcut numeroase solicitări autorităților statului și nu a primit niciun răspuns.

În acest moment spitalul din Rădăuți primește ambulanțe din tot județul. Personalul este supus la o presiune enormă deoarece fiecare caz care vine, la Rădăuți este tratat din precauție ca și cum ar fi un caz suspect de infectare. Nu există abateri de la regulă. Toți colegii care întra în contact cu acești bolnavi trebuie să fie protejați. Ceea ce înseamnă un consum imens de materiale de protectie/dezinfectanți.. iar stocurile trebuiesc înlocuite. De aceea, inclusiv la ultimul control desfășurat ieri dimineață, șefa DSP a afirmat în prezenta colegilor și a primarului Nistor Tatar (care a venit și el), ca spitalul Rădăuți este singurul spital curat din județ și își dorește sa rămână așa.. Adică Non COVID la Rădăuți.Cu banii din bugetul spitalului s-au acoperit cheltuieli pentru materialele, medicamentele și ceea ce este într-adevăr grav, cu banii spitalului s-au acoperit și lipsurile guvernului care a uitat sa mai plătească de câteva luni acoperirea influentei salariale. Cam cu 430.000 anul acesta și cu vreo 500.000 anul trecut. Pentru vreo șase luni. Știți dvs care și ce s-a întâmplat de 6 luni încoace în România.. Așa ca situația nu e una roz ci e GALBENA, la fel ca situația în întreg județul.Faptul ca spitalul Rădăuți a reușit sa gestioneze pana în acest moment e rezultatul deciziilor de a achiziționa și de a găsi alți furnizori de materiale și medicamente în lipsa acestora de pe piața. În timp ce alte unități sanitare aveau în cont 87 mil lei, Spitalul Rădăuți, cu un buget de aprox 90 de ori mai mic (nu e o greșeală nouăzeci de ori) a reușit să facă față pana în acest moment și sa nu aibă niciun cadru medical confirmat pozitiv COVID. E drept ca mai sunt colegi în izolare, cum la fel de drept este ca DSP-ul nu face fata sa testeze tot personalul de la Sv (Cam 1500).Nu ne este rușine sa spunem adevărul și sa solicitam sprijin de la populație atât timp cât sprijinul solicitat de la Consiliul Județean, DSP, MS, adică autorități ale statului în subordinea guvernului, sprijin solicitat prin adrese ca s-a în GALBENIT faxul (ca e urgenta și nu trimitem cu posta), nu am primit niciun răspuns până astăzi, 29 martie, ora13.20.. Ba, era sa uit, am primit 25 de măscuțe de la statul român … 25, nu 25 de mii. Da, e adevărat. Comunitatea locală s-a mobilizat exemplar și a ajutat spitalul. În lipsa acestei implicări, nu aveam cu ce plăti facturi sau nu puteam angaja comenzi (e complicat sa scriu aici cum se modifica un buget al unei instituții a statului…și care sunt rigorile unui sistem de achiziții. . . Care s-a blocat. . . Din lipsa stoc). Însă cu ajutorul acestor oameni responsabili care au văzut că Statul este depășit, până la acest moment am reușit. Însă avem nevoie în continuare”, a transmis Traian Andronachi pe pagina sa de Facebook.

Articolul precedent2360 de combinezoane de protecție au ajuns duminică în județul Suceava
Articolul următorMitrea: România are nevoie de suportul european în criza coronavirus