Aproximativ 8.500 de pachete cu țigări de contrabandă au fost descoperite într-un autoturism, după producerea unui accident rutier, la Vicovu de Sus.

Miercuri dimineață, cadrele Poliției Orașului Vicovu de Sus au fost sesizate telefonic de către SPF Brodina, cu privire la faptul că un autoturism marca Audi transportă țigări de contrabandă din zona comunei Brodina către orașul Vicovu de Sus.

Polițiștii au observat pe strada Daciei din orașul Vicovu de Sus, urme vizibile și proaspete de pneuri care duceau spre Bivolărie – Vicovu de Sus, traseu folosit de către persoane cu implicații în activități de contrabandă.

Pe strada Ștefan cel Mare din zona Bivolărie – Vicovu de Sus, echipajul de poliție a identificat mașina suspectă, care era implicată într-un eveniment rutier.

Cu ocazia cercetărilor efectuate s-a stabilit faptul că autoturismul suspect de contrabandă cu țigări, marca Audi A6, a lovit autoturismul marca VW Vento, care era parcat pe marginea părții carosabile și care intenționa să se pună în mișcare, la volanul acesteia fiind un bărbat de 61 ani din orașul Vicovu de Sus.

După impact autoturismul suspect a ricoșat într-un stâlp de electricitate, după care în gardul unui imobil. Imediat după accident, conducătorul autoturismului a fugit de la locul faptei, abandonând autoturismul fără să îl asigure, cu cheile în contact.

„S-a procedat la căutarea conducătorului autoturismului de către echipajele venite în sprijin, atât în împrejurimile locului faptei cât și pe străzile adiacente, nereușindu-se identificarea acestuia”, a precizat Ionuț Epureanu, purtător de cuvânt IPJ Suceava.

În interiorul autoturismului au fost descoperite mai multe colete și cartușe cu țigarete mărcile Ashima și Marble.

S-a procedat la inventarierea țigaretelor identificate în interiorul autoturismului ocazie cu care a rezultat cantitatea de 8.440 pachete de țigarete, respectiv 7.640 pachete țigarete marca Ashima și 800 pachete țigarete marca Marble, fără banderole fiscale, care au fost depuse la camera de corpuri delicte.

Procedându-se la verificarea în bazele de date a rezultat că plăcuțele cu numărul de înmatriculare aparțin unui alt autoturism.

Fiind verificat autoturismul marca Audi A6 a rezultat că acesta este înmatriculat în Bulgaria.

Autoturismul marca Audi A 6, în valoare de aproximativ 5.000 euro a fost indisponibilizat.

În cauză sunt efectuate cercetări cu privire la săvârșirea infracțiunii de „contrabandă”, iar în funcție de rezultatul cercetărilor se va dispune extinderea cercetărilor cu privire la infracțiunilor de „punerea în circulație sau conducerea unui vehicul neînmatriculat” și „distrugere din culpă”.

Articolul precedentPatronul restaurantului în care trei persoane au murit după explozia unei butelii încărcată cu GPL, trimis în judecată după cinci ani
Articolul următorO fetiță a ajuns la spital după ce a fost lovită de o autoutilitară pe trecerea de pietoni din fața școlii