Senatorul ALDE Ilie Niță își negociază transferul la PSD

Senatorul ALDE Ilie Niță ar putea să-și părăsească partidul pentru a trece la PSD după ruperea coaliției de guvernare și ieșirea ALDE din Guvern.

În timp ce Biroul Permanent Județean al PSD Suceava se întrunește de urgență, pentru a vedea cum pot să-și îmbunătățească numărul parlamentarilor, unul dintre senatorii ALDE, respectiv suceveanul Ilie Niță, este decis să rămână în tabăra guvernării, alături de colegul social democrat sucevean, senatorul Ioan Stan.

După ce partidul a pierdut majoritatea parlamentară, atât premierul Viorica Dăncilă, cât și președintele filialei Suceava, Ioan Stan, au declarat că îi vor lua „la bucată” pe parlamentarii ALDE. Altfel spus, se știe că, unii din membrii partidului condus de Călin Popescu Tăriceanu, nu au fost de acord cu părăsirea alianței și aceasta întrucât „trebuie continuate proiectele importante demarate deja”. Este și cazul senatorului sucevean Ilie Niță, căruia îi pasă de cei care i-au acordat votul, dar și de cei cărora a fost alături mai bine de trei ani.

„Alături de PSD am constituit majorități în consilii locale comunale, orășenești și municipale și am da peste cap foarte multe lucruri în această perioadă în care nu este cazul. Eu nu abdic, nu fug de responsabilități, nu fug de muncă și sunt dispus la o înțelegere amiabilă cu cei de la PSD.”, a spus senatorul Ilie Niță pentru știripesurse.ro.

Contactat telefonic, Ilie Niță a spus că va face precizări despre viitorul său politic într-o conferință de presă care va avea loc în cursul zilei de joi.