Președintele Organizației Municipale Suceava a PSD, Dan Ioan Cușnir, îi cere lui Liviu Dragnea să plece din fruntea partidului.

„A venit vremea ca Liviu Dragnea să își asume eșecul politic, să admită că e o cale greșită și să plece. Nu eu trebuie sa plec din PSD, ci tu, la pachet cu Codrin Ștefănescu!”, a scris Dan Ioan Cușnir pe pagina sa de Facebook.

Prezentăm mai jos o parte din mesajul președintelui Organizației Municipale Suceava a PSD:

„… Dragnea, ajutat de apropiații lui, a acaparat PSD și se comporta ca un tiran, dar uită că tiranii din istorie întotdeauna au terminat prost. Dragnea îi vânează pe toți cei care i se opun în partid, dar uită că, mai devreme sau mai târziu, vânătorul devine vânat!

Liviu Dragnea, să știi că PSD-ul nu este al tău și al lui Codrin Ștefănescu. Și să mai știi că marea majoritate a milioanelor de PSD-iști a ajuns să te deteste, fie că sunt membri sau simpatizanți. Sunt convins că schimbarea trebuie să vină din interiorul partidului, mai puțin în conferințe de presă, dar nu mai suport să fiu asociat cu tine și cu Codrin Ștefănescu. Și nu mai suport ca din cauza voastră să las ochii în pământ de fiecare dată când mă întâlnesc cu foști colegi de liceu sau de facultate, atunci când mă întâlnesc cu foștii mei profesori, cu medicii care mi-au adus copiii pe lume, cu prietenii mei, cu familia mea, cu Sucevenii mei! Dar cel mai tare nu mai suport ca milioanele de PSD-iști decenți, verticali și onești să fie greșit judecați doar pentru că sunt asociați cu tine și cu Codrin Ștefănescu. Ce ați făcut voi îmi provoacă disprețul! Prezența la vot de ieri mi-a dat energie din prima clipă, m-a făcut să fiu fericit că Suceava și Romania renaște. Ai lăsat senzația că ție ți-a dat fiori, deși e posibil să ai alte preocupări mai presante acum. O țară sănătoasă are prezenta mare la vot. Dacă interesul național este deasupra interesului de partid, de grup sau personal DE CE să ai fiori și să îți dorești prezență mică la vot? De ce au fost mii de oameni din diaspora care nu au reușit să își exercite dreptul constituțional? Eu visez ca ai mei copii să trăiască într-o țară în care votul democratic duce la legitimitate în guvernare!Cum a început campania pentru Alegerile Europarlamentare? Cum s-a priceput Liviu Dragnea să mobilizeze armata PSD-ului cu ocazia primului miting electoral, la Dumbrăveni? A umilit un tânăr pentru că nu avea alte argumente în fața adevărului. A semănat vânt și a cules furtună. De aceea colegii noștri nu au venit la Iași, pentru că au realizat că au rămas fără lider. Citez mesajul primit de la unul dintre colegii mei:”Nu particip la un miting la care este prezent un lider ce-l consideră un nimic pe unul din semenii noștri, care i-a atras atenția lui Dragnea că n-a făcut nimic în afară de a se ocupa de dosarele ce-l deranjează”.
Eu, unul, prefer să fiu un om normal, decent și rațional, sau cu alte cuvinte, „nimicul lui Dragnea”, decât să îmi fie teamă să apar în public sau să mă plimb singur pe stradă precum el. Nu sunt suficient de „important” și nici nu voi ajunge să cer elicopter dacă mă doare burta.

De la Alexandru cel Mare și până în prezent, victoriile sunt ale echipelor, înfrângerile au fost asumate de lideri, de cei adevărați cu un minim de decență. A venit vremea ca Liviu Dragnea să își asume eșecul politic, să admită că e o cale greșită și să plece. Nu eu trebuie sa plec din PSD, ci tu, la pachet cu Codrin Ștefănescu! Și dacă mai apuci să dai ordin ca să fiu eliminat din PSD, ar fi bine să studiezi puțină istorie. Poate vei afla că atunci când în Anglia anilor 1500 au apărut primii protestanți, cu cât ardea Regina Maria 1, supranumită și Bloody Mary, mai mulți protestanți pe rug, cu atât creștea numărul lor. Asta se întâmplă și în PSD, crește numărul celor care vor să „te muște” și scade numărul celor care încă „te ling”. Iar dacă vei reuși să mă dai afara din PSD, și să iți menții și libertatea, mă voi uita la rânjetul tău de hiena și vei vedea pe fata mea că nu poți să îmi iei fericirea unor ani memorabili alături de oameni minunați in PSD Suceava. Eu rămân roșu și decent. Tu, Liviu Dragnea, nu ești nici roșu și nici decent. Dan Ioan Cușnir, Președinte OM PSD Suceava”.

Articolul precedentAccident cu trei victime, după o depășire neregulamentară FOTO
Articolul următorRădăuți. Soț și soție, loviți de o mașină pe trecerea de pietoni FOTO