În perioada 03 – 07 iunie, se derulează, la nivel naţional, prima etapă a evenimentului „Săptămâna Prevenirii Criminalităţii”.

La nivelul judeţului Suceava, sub coordonarea poliţiştilor de la Compartimentul de Analiză şi Prevenirea a Criminalităţii, peste 250 de poliţişti şi-au planificat diverse activităţi, în funcţie de grupurile ţintă vizate şi de tipul mesajelor preventive ce vor fi promovate pentru conștientizarea populaţiei cu privire la importanţa adoptării unor conduite antivictimale şi antiinfracţionale. Vor fi cooptaţi în organizarea şi derularea acestor acţiuni parteneri din diverse domenii: autorităţi locale, unităţi de învăţământ, societăţi comerciale, organizaţii neguvernamentale, instituţii guvernamentale și mass-media.

Astfel, în cadrul seminariilor, meselor rotunde și întâlnirilor organizate vor fi discutate aspecte privind pericolele lumii virtuale, pericolul consumului de alcool şi droguri, consecinţele în plan juridic şi personal generate de comportamentele de tip violent, modul de obţinere a ordinului de protecţie precum şi aspecte privind siguranţa rutieră.

Poliţiştii se vor întâlni cu elevi, părinţi, profesori şi directori ai unităţilor de învăţământ, persoane în vârstă, femei, administratori de societăţi comerciale şi de imobile şi reprezentanţi ai comunităţilor multiculturale.

Vor fi distribuite materiale preventive în spaţii publice, cetăţenii vor putea observa expoziţii tematice, cu tehnică de securitate, demonstraţii ale unor formaţiuni din cadrul Poliţiei ori filme educative.

„Prin programul activităţilor propuse şi modalitatea de desfăşurare a acestora, poliţiştii de prevenire încearcă abordarea unor domenii  de interes şi folosirea unor metode inovatoare  care  să  răspundă noilor realităţi contextuale şi  sociale. Pentru desfăşurarea şi implementarea campaniilor au fost realizate peste 10.000 de materiale preventive care vor fi distribuite la nivelul întregului judeţ”, a precizat Ionuț Epureanu, purtător de cuvânt IPJ Suceava.

Articolul precedentCod galben de ploi, vânt și grindină pentru județul Suceava
Articolul următorUn șofer a acroșat cu mașina un minor, după care și-a continuat drumul. A fost găsit de polițiști la serviciu