Zi de foc pentru salvamontiștii din întreaga țară solicitați sa intervină la un număr foarte mare de evenimente montane. În ultimele 24 de ore, la Dispeceratul Național Salvamont s-au primit 37 apeluri prin care se solicita intervenția de urgență a salvamontiștilo, au anunțat, joi, reprezentanţii Salvamont România, într-o postare pe Facebook.

 
Potrivit sursei citate, 8 apeluri pentru Salvamont Voineasa, 7 apeluri pentru Salvamont Prahova, 5 apeluri pentru Salvamont Lupeni, 3 apeluri pentru Salvamont Bușteni și Salvamont Prahova, 3 apeluri pentru Salvamont Municipiul Brașov, 3 apeluri pentru Salvamont Sibiu, 2 apeluri pentru Salvamont Cluj, 2 apeluri pentru Salvamont Maramureș, 1 apel pentru Salvamont Gorj,
1 apel pentru Salvamont Săcele, 1 apel pentru Salvamont Predeal și 1 apel pentru Salvamont Suceava.
 
În cazul acestor intervenții au fost salvate 44 persoane, 16 dintre acestea fiind predate la Serviciul de Ambulanță sau SMURD pentru transport la spital. Din pacate o persoana si-a pierdut viata si a fost transportata si predata la IML.
 
S-au mai primit 39 apeluri prin care se solicitau sfaturi și informații despre diferite trasee turistice din zona montană și despre domeniile schiabile.
 
„Salvamont România vă îndeamnă la prudenta și responsabilitate în derularea activităților montane și vă invită să le fiți alături în campania de reducere a numărului de accidente montane!”, este mesajul salvamontiștilor pentru turiști.
Articolul precedent5 trucuri alimentare care reduc riscul de cancer, dezvăluite de un nutriționist
Articolul următor8 celebrități care nu văd rostul dușului zilnic – Nume mari de la Hollywood sunt de părere că baia regulată poate aduce mai multe probleme