Primarul municipiului Suceava, Ion Lungu, a anunţat că a semnat autorizaţia de construire pentru Sala Polivalentă ce va avea o capacitatea de 5.000 de locuri.

Potrivit primarului Sucevei, la sfârşitul săptămânii trecute, proiectantul din Bistriţa a predat municipalităţii documentaţiile necesare emiterii autorizaţiei de construire a sălii şi a autorizaţiei pentru organizarea de şantier. Investiţia, potrivit devizului general, are o valoare estimată de 30.131.042 de euro şi ar trebui, conform contractului, să fie finalizată în 24 de luni. „Sperăm până la sfârşitul anului să demareze efectiv lucrările”, a mai spus primarul Ion Lungu.

În baza autorizaţiei de construcţie, investiţia se va realiza în regim de înălţime D+P+2E (demisol, parter, două etaje) cu o suprafaţă construită de 10.552 metri pătraţi, la care se adaugă o anexă tehnică de 202 metri pătraţi. Construcţia Sălii Polivalente este cu infrastructură radier general, cu grinzi întoarse din beton armat, suprastructura – sistem de tip dual, cu stâlpi şi pereţi din beton armat, planşee tip dală, grinzi perimetrale, grinzi şi gradene, iar acoperişul din ferme arcuite. Categoria de importanţă a construcţiei este „B” – deosebită.

Sursa: Realitatea de Suceava

Articolul precedentScandal în Suceava pe baza banilor primiți de la stat pentru găzduirea refugiaților ucraineni
Articolul următorSilviu Mănăstire (PNL) despre creșterea pensiilor: „Premierul s-a exprimat clar pe chestiunea asta: 15% e pe lege”