Medicul Alexandru Rafila s-a referit, în intervenția de la Realitatea Plus, și la bornele de 5 și 10 milioane de imunizări anti-COVID din România. Reprezentantul României la Organizația Mondială a Sănătății a precizat că 5 milioane de vaccinați vom atinge aproximativ într-o lună, iar 10 milioane, cel mai devreme în luna octombrie a acestui an.

Alexandru Rafila: „5 milioane de vaccinați probabil că vom atinge într-o lună. 10 milioane, cel mai devreme in octombrie, daca avem o campanie de comunicare eficientă. Dar mai vorbim peste o lună pe acest subiect.”

Rafila a vorbit și despre vaccinarea copiilor, ce ar putea deveni realitate în această vară.

Alexandru Rafila: „Va începe vaccinarea copiilor doar după o rezoluție de la EMA (Agenția Europeană pentru Medicamente, n.r.) pentru copiii cu vârste intre 12 si 16 ani. Cel mai devreme ar putea începe în iulie  sau august. Copiii vor fi în vacanță, decizia va fi a părintelui dacă vaccinează copilul , nu a copilului. Sa vedem cum va fi pregatit acest lucrul din punctul de vedere al comunicării. Cred că un element important pentru părinți este să aibă copiii la școală în format fizic. E normal ca acești copii să interacționeze cu alți copii și cu profesorii. Dacă se introduce această testare cu teste de saliva, de rutină, ea se poate face copiilor nevaccinați, iar ceilalți, vacinații, nu vor mai fi testați.”

CITEȘTE ȘI: Alexandru Rafila: „Nu putem spune că școala a influențat negativ pandemia din România”

Articolul precedentO octogenară a ajuns la spital după ce a traversat strada fără să se asigure
Articolul următorPensiile speciale ale magistraților vor fi RECALCULATE. Sporurile bugetarilor, plafonate la 20%