De câte ori nu ți s-a întâmplat să-ți fie poftă de o plăcintă cu vișine și să dai fuga la magazin, la raionul cu alimente congelate, pentru a achiziționa un desert aproape de-a gata? De multe ori, din cauza lipsei de timp, optăm pentru varianta produselor congelate deoarece se gătesc rapid și ușor. 

Cu toate acestea, ar fi bine să evităm anumite alimente congelate, deoarece pot reprezenta un pericol pentru sănătate, din diferite motive.

Iată lista completă a produselor congelate pe care nu trebuie să le cumperi niciodată, dacă ții la sănătatea ta!

 

Foietaje

Cine mai are timp astăzi să frământe aluatul pentru o plăcintă delicioasă cu brânză? Din păcate, din ce în ce mai puțini oameni. Iar asta se vede în vânzările de deserturi congelate, în special foietajele, care au crescut simțitor în ultimii ani. E simplu să adaugi în coșul de cumpărături o plăcintă „de-a gata” și să o bagi în cuptor pentru 15 minute, dar te-ai întrebat ce conține de fapt? Citește ingredientele și vei înțelege de ce îți recomandăm să renunți la un astfel de produs congelat. Dacă ți-e poftă de ceva dulce, rezervă-ți puțin timp în weekend și prepară acasă un desert delicios și sănătos. 

 

Orez

Orezul prefiert și congelat este mult mai scump decât cel gătit în confortul propriei locuințe. Pentru a economisi bani, poți fierbe o porție mare de orez, pe care să o introduci în congelator, după preparare. În acest fel, vei economisi bani și timp, deoarece vei avea preparatul la dispoziție în doar câteva secunde!

Paste făinoase

De ce să cumperi paste congelate cu sos, care sunt pline de sare și grăsimi, când le poți găti imediat? Este de preferat să-ți gătești singură acest preparat, deoarece în acest fel vei avea control absolut asupra a ceea ce mănânci. 

 

Batoane de pește 

Uneori ne simțim de-a dreptul extenuate la finalul zilei, motiv pentru care preferăm să scoatem din congelator câteva batoane de pește și să le prăjim rapid. Așa ne potolim foamea cât am spune „pește”! Totuși, trebuie să citim cu atenție eticheta produsului, deoarece batoanele de pește se numără printre acele alimente congelate bogate în grăsimi și sare, ingrediente deloc prietenoase cu silueta și cu sănătatea noastră. 

Burgeri vegetali

Indiferent de tipul lor, burgerii conțin multe grăsimi nesănătoase și carbohidrați simpli, substanțe pe care corpul le absoarbe rapid și care pot determina creșteri și scăderi bruște ale glicemiei. Așadar, dacă te gândești că burgerii vegetali sunt mai sănătoși decât cei cu carne, te înșeli amarnic.

Pizza

Pizza se numără, cu siguranță, printre mâncărurile tale preferate. Dacă nu dispui de timpul necesar pentru a găti una de la zero, sigur te gândești să cumperi una congelată și să o bagi repede la cuptor. Astfel îți potolești rapid foamea, dar ar fi bine să te gândești de două ori înainte să faci asta. Pizza din comerț, fie ea congelată sau cumpărată de-a gata de la pizzerie, aburindă, este plină de sare, grăsimi și diverși aditivi sau conservanți. Îți recomandăm să faci pizza acasă, cu ingrediente proaspete și mai sărace în calorii. E drept, procesul durează puțin mai mult, dar rezultatele merită efortul. 

 

Articolul precedent10 trucuri ca să grăbeşti procesul de slăbire
Articolul următorVremea 9 decembrie – Burniță și ploi slabe – În zonele montane ninge