Prețul gazelor naturale a ajuns la cel mai scăzut nivel din 2021. Cu toate acestea, plătim cele mai mari facturi și nu se preconizează nicio ieftinire pentru plățile lunare. Temperaturile blânde au redus semnificativ cererea pentru încălzire și producția pentru energie a fost mai scăzută. 

 

Contractele de referință pentru această perioadă în care era așteptat viscol au scăzut cu până la 11%. Recordurile lunare de temperaturi s-au răspândit în cea mai mare parte a Europei unde zeci de milioane de familii au depins tot mai puțin de gazele naturale.

Prețurile la gaze au scăzut la aproape jumătate din media anului trecut când s-a înregistrat cea mai mare creștere. Prețul pe piața olandeză în aceste zile este de 64 de euro pe MegaWatt-oră.

 

Căldura din aceste luni a atenuat îngrijorările specialiștilor că o iarnă rece și brutală va epuiza stocurile, însă depozitele sunt cu mult peste nivelul normal. 

Articolul precedentAnaliză Harvard: Economia României este a 19-a cea mai complexă și sofisticată din lume şi va creşte în medie cu 2,9% până în 2030
Articolul următorRețetă de borș de pește pentru ziua de Bobotează. Obiceiuri și tradiții pe care românii le respectă în această zi