Trei polițiști au fost atacați cu parul de  doi indivizi de etnie romă, duminică noapte, la Păltinoasa.

Totul s-a întâmplat după ce o patrulă de poliție din cadrul Secţiei nr. 10 de Poliţie Rurală Gura Humorului a încercat să opreasă pentru control, pe raza localității Păltinoasa, mașina unuia dintre agresori. Individul a fugit de oamenii legii, dar a fost oprit după aproximativ 300 de metri.

Întrucât bărbatul emana halenă alcoolică, polițiștii au vrut să-l conducă la spital în vederea prelevării de probe biologice de sânge. În momentul în care oamenii legii au plecat de pe loc, autospeciala de poliție a derapat.

Unul dintre polițiști a coborât să direcționeze mașina de poliție, moment în care a apărut fiul șoferului fugar. Acesta era înarmat cu o scândură și l-a lovit în fața pe polițișt. Victima a suferit o fractură de piramidă nazală.

În câteva minute la fața locului s-au adunat mai multe persoane de etnie romă. Pentru a-i potoli pe scandalagii, polițistul lovit a tras șapte focuri de armă, șase în plan vertical și unul spre agresor, rănindu-l pe cel din urmă la un braț. De asemenea, o polițistă, care făcea parte din echipaj, a fost lovită de cetățenii de etnie romă. La fața locului au ajuns luptătorii de la Serviciul de Acțiuni Speciale. Scandalagii au fost ridicați, fiind cercetați pentru ultraj.

În cursul zilei de luni, cei doi agresori, tată și fiu, au fost reținuți pentru 24 de ore. Aceștia au fost prezentaţi în aceeași zi  judecătorului de drepturi şi libertăţi din cadrul Judecătoriei Gura Humorului  cu propunere de luare a măsurii arestării preventive.

Cei doi agenți de poliție vor necesita pentru vindecare un număr de 5-7 zile, respectiv 6-8 zile de îngrijiri medicale.

Articolul precedentAmenzi de aproape 27.000 lei, aplicate de polițiști într-o singură zi la Vicovu de Sus FOTO
Articolul următorAccident cu cinci victime după ce un șofer nu s-a asigurat la schimbarea direcției de mers FOTO