Plantele de apartament adaugă imediat culoare și textură oricărei încăperi, indiferent dacă acestea sunt atârnate de tavanul dormitorului tău sau sunt puse pe biroul de lângă fereastră. A fi înconjurat de verdeață ajută inclusiv la starea ta psihică, dar și ea fizică.

Plante care purifică aerul din casă

Studiile au demonstrat că anumite plante purifică aerul și ajută la ameliorarea alergiilor. Acestea îmbunătățesc calitatea aerului, ajută la obținerea unui somn mult mai odihnitor și ajută la reducerea nivelului de stres.

Potrivit unui studiu din 1989, s-a descoperit că plantele cu frunze mai mari purifică aerul mai repede. Atunci când alegi plantele pentru casa ta este important să treci dincolo de aspectul estetic al acestora. Nu uita că există plante care ajută inclusiv la reducerea riscului de a face mucegai în casă.

În timpul procesului de fotosinteză, plantele transformă dioxidul de carbon pe care îl expirăm în oxigen proaspăt și elimină toxinele din aerul pe care îl respirăm. S-a descoperit că plantele de apartament purifică aerul de interior prin filtrarea substanțelor chimice toxice.

Acestea filtrează formaldehida, care provoacă iritațiile de la nivelul nasului și gâtului. Aceste plante pot filtra inclusiv benzenul, care provoacă somnolență, amețeli și dureri de cap. Află mai multe despre plantele care îți pot purifica aerul din locuință.

Aloe Vera

Aloe Vera este o plantă foarte populară. Această plantă este văzută deseori la birou sau în dormitor. Este o plantă suculentă tropicală și funcționează în orice spațiu. 

Aloe Vera nu necesită foarte multă atenție, fiind o plantă grozavă pentru începători. În plus, frunzele sale cremoase conțin gel de aloe vera, pe care îl poți folosi pentru a-ți face propriile produse de îngrijire ale pielii, spun specialiștii în beauty.

Feriga Regală

Feriga regală este ușor de cultivat și păstrat. Aceasta are nevoie de lumină puternică, dar indirectă. Această plantă iubește foarte mult umiditatea, așa că se va descurca foarte bine dacă este pusă în bucătărie sau în baie. Dacă vrei să o pui într-un dormitor, atunci ia în considerare plasarea ei lângă un umidificator.

Planta Șarpe

Această plantă superbă poate să supraviețuiască chiar și dacă are puțină apă și lumină. Pot trece săptămâni fără ca acesteia să-i porți de grijă. Este o plantă perfectă pentru un începător. Este o plantă superbă, de un verde intens, care îți va purifica spațiul, indiferent de locul unde o așezi.

Iedera englezească

Această plantă are nevoie de un jardinier, de preferat suspendat într-un loc cât mai înalt. Planta crește foarte rapid și trebuie pusă la lumină directă. Planta trebuie udată ori de câte ori solul devine uscat. Este o plantă care îți va umple casa cu verdeață și care îți va împrospăta imediat aerul, spun specialiștii pentru GoodHouseKeeping.

Dracaena cu muchii roșii

Aceasta este una dintre cele mai cunoscute plane. Frunzele sale roșii și țepoase impresionează de fiecare dată. Aceasta este veșnic verde și are un aspect tropical. Este o pată de culoare pentru orice încăpere. Poate supraviețui cu sau fără lumină directă de la soare. În plus, această plantă nu necesită foarte multă apă. 

Articolul precedentÎncă două țări au renunțat la „ora de vară”. Românii vor da ceasurile înainte cu o oră în luna Martie
Articolul următorAi mucegai în casă? Iată soluția pe care fiecare o gospodină o are la îndemână