Pilotul rănit grav în accidentul aviatic de la Frătăuți, în continuare în stare critică

Pilotul Sorin Bochiş, rănit grav în accidentul aviatic care a avut loc în localitatea Frătăuţii Vechi, din judeţul Suceava, este în continuare în stare critică, fiind monitorizat de opt medici din cadrul Spitatalului de Neurochirurgie „Nicolae Oblu”, din Iaşi.

Medicii ieşeni de la Spitalul de Neurochirurgie „Nicolae Oblu” au intervenit pentru stabilizarea pilotului Sorin Bochiş, dar starea acestuia este considerată în continuare gravă, prognosticul fiind unul rezervat. Pilotul este monitorizat de o echipă formată din opt medici.

„Pacientul este internat la Secţia de Terapie Intensivă, beneficiază de tratament maximal în astfel de situaţii, este monitorizat în permanenţă de o echipă alcătuită din opt doctori. Starea se menţine gravă, dar este stabilizat. Este dificil de spus dacă se va interveni chirurgical, mai clar va fi peste câteva zile. În momentul de faţă nu sunt modificări majore. Colegii mei ortopezi şi ORL-işti au rezolvat o parte dintre leziunile suferite de către pacient. Urmărim cu mare atenţie evoluţia acestuia”, a declarat, duminică, pentru Mediafax, dr. Tudor Ciuhodaru, din cadrul Spitalului de Neurochirurgie „Nicolae Oblu”, din Iaşi.

Potrivit medicului ieşean, nu ştie nici acum dacă pacientul va fi sau nu operat. Acest lucru va fi stabilit în funcţie de evoluţia stării de sănătate a pilotului.

Sorin Bochiş, pilotul rănit grav în accidentul aviatic din Suceava, are 53 de ani şi este din Timişoara. Acesta lucrează ca pilot în cadrul unei mari companii aeriene. El este și pilot de acrobaţii în cadrul Clubului de Aviaţie Cioca din Timişoara.

Sâmbătă, în timpul unui zbor de antrenament pentru „Suceava Air Show 2018”, avionul lui Sorin Bochiş s-a ciocnit de cel al unui alt pilot, Cornel Marinescu, din Snagov, judeţul Ilfov, acesta din urmă fiind declarat decedat.

Articolul precedentVIDEO Ministrul Educației, dezacorduri și bâlbâieli la prezentarea bilanțului pe șase luni
Articolul următorUn tânăr s-a urcat mort de beat la volan și a distrus o mașină și un gard