Un nou focar de infectare cu coronavirus a fost înregistrat la Centrul de Recuperare și Reabilitare Neuropsihiatrică Costâna.

Peste o sută de persoane ( 68 de beneficiari și 35 angajați) au fost confirmate cu coronavirus. Potrivit unor surse, pintre cei infectați se numără și șeful centrului, Vasile Domșa.

Potrivit Direcției de Sănătate Publică Suceava au fost testați 103 angajați și 154 de beneficiari.

La începutul acestei săptămâni 242 de beneficiari și 59 de angajați de la Centrul de Recuperare și Reabilitare Sasca Mică au fost diagnosticați cu COVID 19.

„În acest moment la CRRN Costâna, sunt luate aceleași măsuri ca și la CRRN Sasca Mică, privind înlocuirea personalului diagnosticat pozitiv cu personalul aflat în izolare la domiciliu, separarea beneficiarilor pozitivi într-o altă locație, față de cei negativi, numirea unui coordonator pentru monitorizarea situației, instruirea personalului, traseul epidemiologic, dezinfecția tuturor locațiilor din incinta centrului, suplimentarea stocului de echipamente de protecție și produse de igienă. Angajații diagnosticați pozitiv sunt transportați la Spitalul Județean de Urgență Suceava, unde vor fi internați pentru monitorizare și tratament specific” a precizat Nicoleta Danieliuc, purtător de cuvânt Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Suceava.