Peste două tone de petarde și artificii confiscate de polițiștii suceveni

De la începutul iernii polițiștii suceveni au confiscat peste două tone de materiale pirotehnice care erau deținute sau comercializate ilegale.

IPJ Suceava a informat că desfășoară zilnic acțiuni pentru prevenirea incidentelor generate de utilizarea neautorizată a materialelor pirotehnice. De la începutul sezonului rece au fost confiscate două tone de astfel de materiale. Polițiștii acționează în piețe și târguri, dar desfășoară și activități de prevenire și informare atât în mediul școlar cât și cu reprezentanții unităților economice.

Sâmbătă, 15 decembrie, echipaje de polițiști, jandarmi inspectori ai DSVSA și Gărzii Forestiere Suceava au acţionat în orașul Vicovu de Sus. Au fost verificate 45 de societăţi comerciale, persoane fizice autorizate, întreprinderi individuale, producători agricoli. De asemenea, au fost controlate 16 autovehicule de transport.

În cadrul acțiunii a fost identificată în flagrant o femeie de 36 de ani din orașul Vicovu de Sus care comercializa ilegal articole pirotehnice. Polițiștii i-au întocmit dosar de cercetare penală. Totodată, au fost aplicate 36 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 56.070 de lei, și au fost confiscate bunuri industriale în valoare de 1.720 lei.

Articolul precedentUn bărbat a încercat să se sinucidă în Adăpostul de Noapte din Rădăuți
Articolul următorDrifturi pe o stradă din municipiul Câmpulung Moldovenesc. Un tânăr s-a ales cu dosar penal