Aproximativ 400 de sportivi din 22 de ţări participă la ediţia a treia a competiţiei internaţionale Bellu Memorial, organizată la patinoarul Allianz-Ţiriac Arena din Otopeni în perioada 20-25 februarie, se arată într-un comunicat de presă remis, luni, AGERPRES.

„388 de sportivi din 22 de ţări participă, în perioada 20-25 februarie, la Bellu Memorial, competiţie internaţională de patinaj artistic găzduită de patinoarul Allianz-Ţiriac Arena din Otopeni. Organizat în amintirea celui care a fost arbitrul internaţional român Nicolae Bellu şi ajuns la cea de-a treia ediţie, concursul adună la start anul acesta patinatori din Austria, Africa de Sud, Belgia, Bulgaria, Croaţia, Cehia, Elveţia, Germania, Grecia, Hong Kong, Israel, Italia, Letonia, Lituania, Marea Britanie, România, Slovacia, Slovenia, Serbia, Turcia, Ucraina, Ungaria. În căutarea baremelor care să permită participarea la competiţiile finale ale sezonului 2023-2024, dar mai ales în căutarea rezultatelor care să asigure avansarea în clasamentul internaţional, Bellu Memorial este pentru unii dintre participanţi ultima oprire înainte de Mondialele de juniori de la Taipei, desfăşurate în perioada 26 februarie-3 martie, şi înainte de Campionatele Mondiale de patinaj artistic ale seniorilor, care vor avea loc la la Montreal, în Canada, în intervalul 18-24 martie”, se arată în comunicatul citat.

În proba senioarelor intră în concursul de la Otopeni 15 patinatoare – între acestea, Eliska Brezinova, vicecampioana naţională a Cehiei şi participantă, pe parcursul anilor, la numeroase Grand Prix-uri de patinaj artistic. Marea Britanie îşi trimite în România campioana naţională, pe Nina Povey, cea care va reprezenta ţara la Mondialele din martie. Alături de Nina, vin Kristen Spours, prima rezervă a Marii Britanii pentru Montreal, dar şi Arabella Sear Watkins. O concurentă redutabilă este şi Jade Hovine: născută la Lille, în Franţa, Jade reprezintă Belgia în competiţiile internaţionale de patinaj artistic.

Pentru reprezentanta României la senioare, Ana Sofia Beşchea (19 ani), Bellu Memorial are o semnificaţie aparte: Ana Sofia e chiar nepoata lui Nicolae Bellu, reputat arbitru internaţional dispărut prematur în anul 2013.

„Pe parcursul activităţii competiţionale, Nicolae Bellu a câştigat mai multe titluri de campion naţional la categoria seniori şi a reprezentat România la numeroase competiţii internaţionale. Mai târziu, în calitate de arbitru, a fost prezent la trei ediţii ale Jocurilor Olimpice de iarnă, dar şi la mai multe Campionate Mondiale şi Europene de patinaj artistic. Nepoata sa, Ana Sofia Beşchea, este vicecampioana naţională la categoria senioare sezonul acesta şi a reprezentat România, alături de Julia Sauter, la recent încheiatele Campionate Europene din Lituania, din luna ianuarie”, se mai precizează în comunicat.

În concursul juniorilor, ţara noastră este reprezentată de Anelin George Enache, de la Clubul Sportiv EduSport, şi de Răzvan Cionac, de la CSM Corona Braşov. Iar în competiţia junioarelor, unde sunt înscrise 28 de sportive, iau startul cinci patinatoare din România: Teodora Gheorghe, Maria Smaranda, Ingrid Ana Pricop, Maria Bianca Ionescu şi Ana Stratulat.

Pentru sportivii români, concursul e cu atât mai important căci include, anul acesta, şi Cupa României la patinaj artistic. Primele trei zile de competiţie, 20-22 februarie, sunt destinate categoriilor Copii, Cadeţi şi Novice. Pe 23 şi 24 februarie patinează juniorii şi seniorii, iar în ultima zi de concurs, duminică, 25 februarie, intră pe gheaţă amatorii, nu mai puţin pasionaţi de patinaj artistic: categoriile Recreaţional şi Adulţi.

Accesul spectatorilor la competiţie este liber, în limita celor 450 de locuri ale patinoarului din Otopeni.

AGERPRES

Sursa foto: Clubul Sportiv EDUSPORT/Facebook.com

Articolul precedentFotbal: Universitatea Cluj – FCSB 0-0, în Superligă VIDEO
Articolul următorSatul din România în care pământul se vinde cu doar 1 leu metrul pătrat! În zonă NU a mai rămas niciun locuitor